Вулицю Богдана Хмельницького відкриють для проїзду 23 серпня

Новини 18 Серпня, 2021 100

Вулиця Богдана Хмельницького у Львові повернулась до історичного вигляду. Фото: ‎Taras Syrovenko.‎

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», вже 23 серпня для проїзду транспорту повністю відкриють вул. Б. Хмельницького та частину вул. С. Бандери від вул. Чупринки до вул. Коновальця.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Із понеділка, 23 серпня, плануємо відкрити для проїзду вул. Б. Хмельницького. Нагадаю, ремонт цієї вулиці на ділянці від вул. Промислова до вул. Липинського тривав два роки. Загальна вартість ремонту 175,4 млн грн. Виконало роботи ТзОВ «Онур».

На вул. Б. Хмельницького замінено всі комунікації, постелено якісне дорожнє покриття, облаштовано нові тротуари, велодоріжки, острівці безпеки, кишені для паркування, зупинки для громадського транспорту. Вулиця стане комфортною і безпечною для пішоходів, водіїв приватних авто і велосипедистів.

Після відкриття вул. Б. Хмельницького ще будуть проводитися незначні роботи на бічних вулицях, зокрема на вул. Кукурудзяна», – повідомив Олексій Хміль, речник ЛКП «Львівавтодор».

Також з 23 серпня для проїзду приватного транспорту буде відкрито частину вул. С. Бандери – від вул. Чупринки до вул. Коновальця. Натомість ремонт всієї вулиці С. Бандери планують завершити до кінця року.

«Щодо ремонту на вул. Пекарській, то згідно з договором, завершити ремонт і відкрити її для проїзду мають 28 серпня. Можливо це вдасться зробити швидше.

Ремонт вул. Пекарської проводить підрядна організація ТзОВ «Вельт-Капітал», а проєкт реконструкції вулиці розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку. Тут також провели капітальний ремонт проїзної частини – її вистелили бруківкою та мозаїкою, облаштовано місця для паркування, якісні велосипедні доріжки, нові тротуари, замінено всі існуючі мережі водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, газопостачання, електропостачання та теплопостачання, і мережі зв’язку. Також очищують вулицю від МАФів. Вартував ремонт 109,4 млн грн.

Натомість ще кілька місяців триватиме ремонт вул. Шимзерів», – додав Олексій Хміль.

Коментарі

Позначки: , ,