Всі провадження проти Порошенка зареєстровані для того, щоб дошкуляти і створювати перешкоди, – адвокат

Новини 11 Липня, 2020 223

Всі справи проти п’ятого президента України, лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка зареєстровані для того, щоб дошкуляти і створювати перешкоди.

Про це в ефірі “Прямого” ведучому Матвію Ганапольському сказав адвокат  Петра Порошенка Ігор Головань, пише “Четверта студія”.

– Зараз ми маємо скільки, без тих чотирьох справ, з приводу Порошенка? 24? Скільки зараз?

Нас весь час питають. Але ж, повірте, ми не ведемо цього обліку і весь час збиваємося. Будемо вважати, що десь до 30-ти. Може, в них ще в рукавах є. Може, ми ще просто не знаємо.

– Я так розумію, що ніхто не наважується на це через політичний нюх? Це ж закрити справу проти Порошенка – це ж потім піти геть з Генеральної прокуратури з “вовчим білетом”, поки є Зеленський. Тобто всі ці 30 справ, я так розумію, ніхто не наважиться їх закрити там? І всі ці 30 справ будуть тягати Порошенка на суди?

– По-перше, всі ці провадження спеціально для того і зареєстровані, щоб вчиняти перешкоди і дошкуляти. Вони цим займалися з травня місяця минулого року. По-друге, деякі речі вони змушені закривати. Наприклад, намагаючись запхнути справу про Семочка до суду, вони ж закрили там 109-у, а це “спроба повалення конституційного ладу”, і 382-у – “невиконання судових рішень”… Тобто навіть у цих випадках вони іноді заганяють себе в такий глухий кут, що змушені це робити.

Але тут не в тому, що вони не наважаться. Тут вже ситуація гірша. Якщо ми згадаємо, про що нам повідомив Олег Корецький, тут не те, що вони не наважуються, а їм прямо забороняють і прямо погрожують. Тому що, якщо ми пам’ятаємо, пан Корецький що говорить? Так, дійсно, він міг би і сам закрити ці провадження, він мав такі повноваження, і закрив, ми знаємо, ту ж “Кузню”. Але, по-перше, там всі бояться. І ми це розуміємо. Тому що він каже, що тут багато проваджень треба закривати, і він це розуміє. А йому напряму кажуть, що дивись не закривай і продовжуй розслідувати.

Тобто тут мова навіть не йде про якусь атмосферу, коли люди бояться закривати, тому що думають, що проти них буде щось, а тут мова йде про прямі вказівки і прямий тиск.

 

Коментарі

Позначки: , ,