Всі потребуючі госпіталізації повинні здавати ІФА-тест, – МОЗ

Новини 31 Серпня, 2020 379

Фото ілюстративне. Джерело: "Новини Полтавщини"

Тести методом ПЛР робити не обов’язково,- Степанов

Люди, які потребують госпіталізації, мають здавати тест імуноферментного аналізу на COVID-19. Водночас, вони не повинні робити тест методом полімеразної ланцюгової реакції.

Як пише  «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в інтерв’ю.

На запитання щодо обов’язкового тестування при госпіталізації, яке коштує від 700 гривень щонайменше до 2 тисяч гривень, міністр зазначив, що ІФА тести значно дешевші.

“У нас чітко записано: всі, хто потребує госпіталізації, їх тестують не методом ПЛР, а методом ІФА, який коштує набагато дешевше”, – зазначив Степанов.

Раніше повідомлялося, що в Україні можна робити масове тестування ІФА-тестами всім, хто забажає, оскільки тести доступні, їх проводять в 282 лабораторіях.

“Пацієнти з різними захворюваннями, які потребують госпіталізації, мають здавати тест імуноферментного аналізу на COVID-19, а не тест методом полімеразної ланцюгової реакції”, – як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Таким чином глава МОЗ прокоментував те, що в людей, які потребують госпіталізації, вимагають обов’язкове тестування – причому у приватних лабораторіях (що коштує від 700 до 2 тисяч гривень).

«Це теж, вибачте на такому слові, «чудеса» місцевих наших або медичних працівників, або ще когось. У нас чітко записано: всі, хто потребує госпіталізації, їх тестують не методом ПЛР, а методом ІФА, який коштує набагато дешевше», – наголосив Степанов.

Він також повідомив, що в Україні обговорюють можливість відновлення вітчизняного виробництва вакцин.

«Ви, мабуть, знаєте, що в Україні було повністю, мабуть, ще в 1990-х роках зруйноване виробництво будь-якої вакцини. Зараз ми неодноразово говорили з Президентом країни, щоб ми почали відновлювати виробництво вакцини. Це стосується грипу, це стосується інших вакцин, які ми кожного року використовуємо», – зазначив очільник МОЗ,  додавши, що в Україні є гарна школа, але цей процес може тривати декілька років.

Коментарі

Позначки: , , , ,