ВРУ повинна здійснити серйозні кроки для захисту лікарів, – Порошенко (ВІДЕО)

Новини 29 Березня, 2020 445

Скриншот відео/ФБ Петро Порошенко

Сьогодні під час бурхливого і довготривалого засідання у Верховній Раді ми почули багато нового. Наслідки дилетанства і некомпетентності дій влади при підготовці до пандемії, виклики і загрози в економіці — все це зараз потребує рішучих і неординарних рішень.

Про це на брифінгу повідомив п’ятий Президент України Петро Порошенко, пише Четверта студія.

“Перша позиція — це захистити людей від загроз коронавірусу і бідності. Для цього ми розробили законопроект, і я підписав його як співавтор, де передбачається і захист суб’єктів господарювання, і активна позиція по підтримці малозабезпечених, і протидія негативним наслідкам в економіці. Сподіваюся, що завтра, під час позачергового засідання, цей законопроект буде прийнятий.

Ми також уважно розглянули законопроекти щодо медиків. Мають бути зроблені серйозні кроки для захисту лікарів — як захисту фізичного, забезпечення їх костюмами, масками і всім необхідним, так і захисту фінансового. Бо зараз медики виконують не менш важливу роботу, ніж наші воїни на фронті.

Зараз надзвичайно важливо для нас забезпечити співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями. Також держава має запропронувати рішучі дії для підтримки власників підприємств, щоб вони, навіть якщо зроблена перерва у роботі, забезпечили своєчасну виплату зарплат. А також забезпечити рішучі кроки з відновлення виробництва і протидії падінню економіки.

Як я і обіцяв, «Європейська Солідарність» і я особисто готові підставити плече, брати участь у позачеговому засіданні Ради, у засіданні штабу протидії пандемії, готові давати необхідні рекомендації. Українці точно можуть на нас покластися”, – наголосив Порошенко.

Сьогодні під час бурхливого і довготривалого засідання у Верховній Раді ми почули багато нового. Наслідки дилетанства і некомпетентності дій влади при підготовці до пандемії, виклики і загрози в економіці — все це зараз потребує рішучих і неординарних рішень. Перша позиція — це захистити людей від загроз коронавірусу і бідності. Для цього ми розробили законопроект, і я підписав його як співавтор, де передбачається і захист суб’єктів господарювання, і активна позиція по підтримці малозабезпечених, і протидія негативним наслідкам в економіці. Сподіваюся, що завтра, під час позачергового засідання, цей законопроект буде прийнятий. Ми також уважно розглянули законопроекти щодо медиків. Мають бути зроблені серйозні кроки для захисту лікарів — як захисту фізичного, забезпечення їх костюмами, масками і всім необхідним, так і захисту фінансового. Бо зараз медики виконують не менш важливу роботу, ніж наші воїни на фронті. Зараз надзвичайно важливо для нас забезпечити співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями. Також держава має запропронувати рішучі дії для підтримки власників підприємств, щоб вони, навіть якщо зроблена перерва у роботі, забезпечили своєчасну виплату зарплат. А також забезпечити рішучі кроки з відновлення виробництва і протидії падінню економіки. Як я і обіцяв, «Європейська Солідарність» і я особисто готові підставити плече, брати участь у позачеговому засіданні Ради, у засіданні штабу протидії пандемії, готові давати необхідні рекомендації. Українці точно можуть на нас покластися.

Опубліковано Петром Порошенком Неділя, 29 березня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , ,