ВРУ може заборонити місцевій владі виконувати капітальні ремонти, – нардеп

Новини 20 Серпня, 2023 181

Цимбалюк наголошує, що “разом з тим життя продовжується, тому потрібно дбати і про реальні речі для того, щоб працювала економіка держави”

Комітет з питань бюджету ВРУ розглядає пропозиції, щоби заборонити місцевій владі виконувати капітальні ремонти – те, що можна відкласти на потім – і дозволити кошти, які йдуть від податків, у тому числі і військового податку, щоб ці кошти спрямовувались тільки на потреби фронту.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Станом на зараз ці кошти або лежать мертвим вантажем і їх не можна використати або їх використовують так, як бачить суспільство.

“Від багатьох ремонтів, заміни бруківки потрібно відмовитись, бо це викликає не тільки обурення, але й нерозуміння людей. Ми повинні усвідомити, що нарешті має бути усе для фронту. Поки що у Кабміні з цим складно”, – вважає депутат.

Цимбалюк наголошує, що “разом з тим життя продовжується, тому потрібно дбати і про реальні речі для того, щоб працювала економіка держави”.

“Проте важко пояснити українському суспільству, коли пенсіонер або студент донатить на ЗСУ чи не останні гроші, водночас місцеві громади беруться за мільйонні ремонти доріг, перекладання бруківки, чищення озер та ставків. Так, це все необхідно, але не першочергово. Наразі пріоритет – це допомога нашим військовим”, – зазначив нардеп.

Коментарі

Позначки: , ,