Вражена рівнем цинізму та антидержавною риторикою “слуги” Третьякової, – Фріз

Новини 04 Жовтня, 2019 244

Голова української делегації в ПА НАТО Ірина Фріз

Народний депутат Ірина Фріз вражена рівнем цинізму та антидержавною риторикою голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народного депутата від партії «Слуга народу», Галини Третьякової, яка висловила позицію влади з питання реформуванні системи соціального захисту учасників бойових дій. Мова йде про плани скорочення пільг для військовослужбовців та ветеранів. Про це пише прес-служба “Європейської Солідарності”.

”Слуга” Третьякова вважає, що у випадку, коли військовослужбовець пішов на контракт і (далі вважаємо за потрібне надати пряму мову цього представника влади) «свідомо йшла на отримання високого грошового забезпечення, продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, – це був його вибір і тільки так». Тобто голова Комітету від слуг вважає, що військовослужбовцям-контрактникам пільги не потрібні. Слуги вважають, що «захищати слід тільки тих, хто щось утратив на війні». Тобто питання ПТСР виводиться за дужки. Вони кажуть: «треба концентрувати ресурси на тих, кому вони найбільш необхідні, а не роздавати всім по прожитковому мінімуму, нічого не гарантуючи», – йдеться у повідомленні.

Фракція Європейська Солідарність розділяє заощадливий підхід в питанні формування бюджету, але має зауважити наступне: “Подібні заяви не припустимі, і Галина Третьякова має вийти з публічними вибаченнями перед нашими захисниками, зокрема воїнами-контрактнками, які, на думку слуги, пішли ризикувати життям за власним бажанням”.

“Економія на військовослужбовцях та ветеранах закінчується появою російських триколорів на вулицях наших міст.

Перегляд пільг військовослужбовцям та ветеранам в такий спосіб наносить руйнівного удару по обороноздатності держави, мобілізаційних планах, моральному стану захисників, особливо під час війни.

Такі заяви лише підкреслюють плани влади щодо капітуляції та припинення боротьби за суверенітет та територіальну цілісність держави.

Ми продовжуємо наполягати на необхідності негайного звіту президента Володимира Зеленського перед парламентом не лише щодо змісту справжніх домовленостей з Російською Федерацією, але й щодо політики щодо захисту військовослужбовців та ветеранів, розвитку Збройних Сил України”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,