ВР схвалила в першому читанні заборону уряду ухилятися від надання пільг сім’ям із дітьми

Новини 21 Травня, 2021 50

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт № 3124, розроблений групою “Партія ” ЗА МАЙБУТНЄ”, який забороняє уряду ухилятися від надання пільг сім’ям із дітьми. Про це повідомив народний депутат України Тарас Батенко, співголова депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ», пише Четверта студія.

«Сьогодні склалася ситуація, коли держава однією рукою надає родинам соціальну допомогу на дитину, а іншою рукою забирає в них пільги.

Постановою № 389 від 2015 року Кабінет Міністрів України зарахував до сукупного доходу сім’ї більшість соціальних допомог, у тому числі на дітей, допомогу по безробіттю та інші виплати, що здійснюються фондами соціального страхування. Таким чином, уряд штучно збільшив розмір сукупного доходу родин із дітьми, і відповідно значна їх частина перестала відповідати вимогам держави щодо отримання низки пільг», — заявив Тарас Батенко.

За його словами, законопроєкт № 3124 передбачає, що соціальна допомога на дитину, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, а також пенсія у зв’язку зі втратою годувальника не включаються до середньомісячного сукупного доходу сім’ї. І, відповідно, буде усунуто підставу для скасування низки пільг родинам із дітьми.

Як наголосив Тарас Батенко, депутатська група «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» докладе всіх зусиль, щоб оперативно винести законопроєкт на розгляд у сесійний зал у другому читанні.

Коментарі

Позначки: , ,