Впевнений, що на сьогоднішній день альтернативи нашому руху в Європу не існує – Порошенко

Новини 18 Травня, 2019 109
Петро Порошенко

Петро Порошенко

«Україна точно має продовжувати свій шлях в Європу. Україна точно має забезпечити реалізацію положення, що європейська інтеграція – це гарантія незалежності української держави. Це гарантія добробуту українського народу, запорука прискореного економічного та технологічного зростання. Європейська інтеграція – це подих свободи. Європейська інтеграція – це демократія та відчуття гідності за себе, за власну країну»,- підкресли Президент України Петро Порошенко під час виступу на урочистій церемонії відкриття Дня Європи, пише офіційний сайт Президента України.

За його словами, саме тому Кремль продовжує чинити жорсткий політичний, військовий, економічний, гуманітарний спротив нашому руху до Європи. «Бо знає, що Україна в Європі – це смерть російського імперського проекту. Ба більше, це потужний удар по російському авторитаризму», – додав він.

«Впевнений в тому, що на сьогоднішній день альтернативи нашому руху не існує. Я хочу подякувати українцям, бо останні соціологічні дослідження чітко доводять, що рівень підтримки інтеграції України в Євросоюз безпрецедентний. Ніколи в історії України ми не мали такого високого рівня підтримки», – наголосив Петро Порошенко та додав, що так само українці підтримують і членство в НАТО.

«Європі і світу потрібна Україна – демократична, дружня, заможна, сильна та незалежна. Така Україна потрібна світові. Така Україна потрібна нам з вами. Ми, українці, віримо в себе і добре знаємо ціну свободи і нашого європейського вибору», – сказав Президент.

За його словами, День Європи – це день особливого єднання, яке здійснює Україна і Європейський Союз, реалізація європейської ідентичності української нації. «День, коли Україна чітко наголошує на своїх інтелектуальних, історичних, культурних та ціннісних європейських коренях», – переконаний Главадержави.

Він зауважив, що цього року відзначення Дня Європи співпало з вшануванням 75-х роковин від початку депортації кримських татар з їхньої історичної батьківщини – Криму. «Те злодіяння радянсько-російської імперської влади нікого не може залишити байдужим», – сказав Президент.

Водночас він зазначив, що Кремль не розкаявся і продовжує вчиняти злочини проти українського та кримськотатарського народів. «Окупація та анексія  українського Криму у 2014 році змусила тисячі кримських татар та українців знову покинути рідні домівки. Але правда і справедливість переможуть. Я твердо вірю в це. Я впевнений у деокупації і звільненні Криму. Я впевнений у покаранні злочинців. І країну-злодія буде примушено повернути вкрадене. І сьогодні вся Україна, вся Європа і весь світ спільно наголошують: Крим – це Україна, а Україна – це Європа», – сказав Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: , , ,