Вперше в історії наказом МОЗ заборонена будь-яка інформація про вартість вакцини, – Геращенко

Новини 10 Березня, 2021 106

Ірина Геращенко

Влада Зеленського продовжує приховувати від українців вартість вакцини від коронавірусу, яку закупили через фірму-посередника.

Про це заявила співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко під час включення на телеканалі Прямий”, пише Четверта студія.

“На моїй пам’яті, ми вперше маємо ситуацію, коли відповідним наказом міністерства заборонена будь-яка інформація про вартість вакцини. Ми не знаємо, у скільки українському бюджету обійшлася вакцина і чому її закуповували через якусь створену місяць тому фірму-прокладку, яка торгує продуктами, рибою, чимось ще. Але через цю прокладку не напряму фактично, щоб отримати якісь корупційні гроші”, – сказала вона.

“Україна – остання країна, яка отримала бодай якусь вакцину. Не було проведено жодної інформаційної кампанії. В Зеленського є всі контакти з олігархічними каналами, і було б зелене світло для того, щоб бодай цю індійську вакцину прорекламувати, розповісти про важливість вакцинування, щоб повернути країну до нормального життя. Ми цього не отримали”, – додала Геращенко.

Співголова фракції нагадала, що в резолюції Європейського Парламенту окрему увагу приділили неприпустимості корупційних оборудок на боротьбі з пандемією і медичних закупівель.

“Кілька тижнів тому Європейський Парламент прийняв дуже жорстку резолюцію по Україні, дуже детальну. Там кілька абзаців було присвячено саме корупційним оборудкам влади у закупівлі медпрепаратів і боротьбі з пандемією. Є звернення Європейського Парламенту в цій резолюції до влади відмовитися від корупційних оборудок в питаннях медичних і боротьби з пандемією”, – підкреслила представниця “Європейської Солідарності”.

“Для нас очевидно, що міністр Степанов разом з урядом Шмигаля мають піти у відставку. Непрофесіонали, люди, які зірвали все, що тільки можна було зірвати, не змогли провести нормальну кампанію із закупівлі вакцини, логістики і зараз її популяризації”, – резюмувала Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,