Вперше в історії ми маємо не паперові, а реальні гарантії нашої незалежності – Порошенко про українську армію

Новини 11 Березня, 2019 93

Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підкреслює, що саме завдяки реформам вдалося створити боєздатну та ефективну армію, яка є гарантом незалежності нашої держави.

Про це Глава держави сказав на засіданні Ради регіонального розвитку у Житомирі, – повідомляє прес-служба Глави держави.

Він додав, що нині час, коли Україна обирає своє майбутнє.

«Дуже важливо, що зараз ми спираємось на потужний фундамент зведений протягом останніх п’яти років. Ми в рекордно стислий термін побудували українську армію. Не відновили, не модернізували, а побудували нову армію, яка тепер і зараз входить до числа десяти найкращих армій на континенті. Вже наші партнери по країнам-членам НАТО вчаться в української армії бойовому досвіду», – сказав Президент.

«А боєздатність української армії зростає щодня. Тижня не минає без повідомлень про отримання нею нової зброї, створеної на оборонних підприємствах України», – зазначив Глава держави.

«Армія звільнила дві третини Донбасу, армія  зупинила ворога і міцно тримає оборону на східних рубежах держави. Вперше в історії ми маємо не паперові, а реальні гарантії нашої української незалежності. І ці гарантії в руках наших українських воїнів. Навчених, добре озброєних, вихованих на традиціях визвольної боротьби українців», – підкреслив Петро Порошенко.

Він подякував житомирянам за підтримку та допомогу, яку вони надавали та надають українським військовим частинам розташованим на Житомирщині, зокрема легендарній 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді.

«Знаю, що і 95-а і 30-а окрема механізована бригада імені Костянтина Острозького і інші частини українського війська, користуються повагою і любов’ю житомирян і усіх українців. Вони заслужили цю повагу і любов», – зазначив Глава держави.

Президент подякував житомирянам за мужність і героїзм у захисті держави та вшанував пам’ять 217 загиблих героїв з Житомирщини, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

 

Коментарі

Позначки: , ,