Восени в Україні відбудеться підйом захворюваності на коронавірус, – інфекціоніст (ВІДЕО)

Новини 10 Червня, 2021 287

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

В Україні восени відбудеться новий підйом захворюваності на коронавірус. Особливо, враховуючи низькі темпи вакцинації.

Про це в ефірі “Прямого” заявив голова громадської організації “Інфекційний контроль в Україні” Андрій Александрін, пише Четверта студія.

“Сезонність має значення для розповсюдження COVID-19. Влітку кількість зроблених тестів зменшується. Захворюваність йде на спад. Відіграє роль знаходження на свіжому повітрі та канікули у школярів. З осені, як зазначають міжнародні аналітичні компанії, в Україні варто очікувати на новий підйом захворюваності. У нас низький обхват вакцинопрофілактики. Обіцянки чинного міністра МОЗ виглядають як казка, враховуючи темпи вакцинації”, – зазначив він.

Александрін також розповів про свої спостереження щодо фінансування та реформування в системі охорони здоров’я.

“З приходом Ляшка, нового міністра МОЗ, почався етап реформування. Почали впроваджувати третинний рівень надання медичної допомоги. Це нонсенс, коли МОЗ надсилає листи та закриває опорні ковідні відділення, інфекційні стаціонари. Тільки багатопрофільні заклади медицини мають приймати COVID-хворих (згідно з листами МОЗ – ред.). Це дурниця. Оскільки ВООЗ рекомендувала сфокусувати увагу на окремих закладах для хворих на коронавірус, щоб не перетиналися з іншими хворими. МОЗ хоче коштом фінансування COVID-лікарень провести реформування та посилити фінансову складову вторинних і третинних ланок медичних закладів”, – підкреслив він.

Коментарі

Позначки: