Вона уже програла: до другого туру виходять Зеленський і Порошенко. Порошенко скорочує розрив

Новини 20 Лютого, 2019 93
Путін уникає переговорів зі мною щодо звільнення українців, тому що йому немає що відповісти, - Порошенко

Путін уникає переговорів зі мною щодо звільнення українців, тому що йому немає що відповісти, - Порошенко

До другого туру президентських виборів-2019 вийдуть Петро Порошенко та Володимир Зеленський. При цьому, Порошенко скорочує розрив.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, згідно з результатами опитування, приблизно рівні шанси вийти до другого туру виборів мають Петро Порошенко (відповідно 13,1% і 16,8%) і Юлія Тимошенко (відповідно 11,5% і 13,8%). За Анатолія Гриценка мають намір проголосувати 5,9% усіх респондентів і 7,3% тих, хто прийде на вибори, за Юрія Бойка — 6,3% і 7,1%, відповідно; за Олега Ляшка — 4,3% і 4,8%, відповідно. Кожен з інших кандидатів набирає менше 3%.

У регіонах за Володимира Зеленського мають намір голосувати від 13% опитаних на Заході до 22% на Півдні, рівень підтримки Юлії Тимошенко — від 8% на Сході країни до 15% — у Центрі. За Петра Порошенка частіше готові віддати свої голоси жителі Заходу (17%) і Центру (16%) країни порівняно з Півднем (6%) і Сходом (8%), тоді як Юрія Бойко, навпаки, насамперед може розраховувати на підтримку жителів Сходу (13%) і Півдня (10%) — у Центральному і Західному регіонах за нього готові проголосувати лише відповідно 3% і 1% опитаних.

“У другому турі виборів В. Зеленський перемагає як П .Порошенка (відповідно 32,2% і 19,1% серед усіх респондентів ), так і Ю. Тимошенко (28,7% усіх опитаних готові проголосувати за В. Зеленського, 18,6% — за Ю. Тимошенко). У випадку ж виходу до другого туру Ю.Тимошенко та П. Порошенка обоє мають рівні шанси на перемогу — різниця відсотків, які отримує кожен з цих кандидатів, статистично не значуща (відповідно 22,4% і 20,0%)”, – говориться в даних соцопитування.

Загальнонаціональне дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 7 по 14 лютого 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

6 лютого стало відомо про те, що згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного експертами  соціологічного центру імені Михайла Драгоманова, у другий тур виборів президента вийдуть шоумен Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко. Так, згідно з інформацією центру, Володимир Зеленський вийшов на перше місце за рейтингом, він складає 18,2%. На другому – Петро Порошенко з рейтингом 17,2%, далі – Юлія Тимошенко з 14,5%.

Коментарі

Позначки: ,