Водії-порушники знову почнуть отримувати «листи щастя»

Новини 30 Травня, 2018 31

До кінця року в Україні водії-порушники почнуть отримувати «листи щастя».

Про це на конференції з безпеки дорожнього руху повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, передає УНІАН.

«До кінця року система має запрацювати. На даний час йде не про повне розгортання по всій державі, а запрацювати на найбільш аварійних ділянках доріг. Це буде 200-300 комплексів по всій країні», – зазначив Криклій.

За його словами, на відміну від 2005-2006 року, коли так звані листи щастя були визнані юридично нікчемними через неузгодженість законодавства, на сьогодні система вже працюватиме згідно із законом через прописану в законодавстві норму про те, що відповідальність за порушення ПДР покладається на власника транспортного засобу в незалежності від того, хто ним керує на момент фіксації порушення. Криклій додав, що у разі, коли власник транспортного засобу – фізична особа, то штраф сплачуватиме саме власник, а якщо юридична – то керівник юридичної особи.

Стосовно автомобілів на так званих «євробляхах»,  то «листи щастя» приходитимуть за адресою того, хто придбав поліс автоцивілки або ж поліс КАСКО. Єдині, хто зможуть уникнути штрафу за порушення ПДР в режимі автоматичної фіксації, це ті власники «євроблях», які не застрахували свій автомобіль ні за автоцивілкою, ні за КАСКО.

Квитанції про сплату штрафів разом з копією протоколу про порушення ПДР направлятимуть власникам автомобілів поштою, але з обов’язковим повідомленням про отримання листа або адресатом, або кимось із його близьких, які мешкають за його адресою.

 

Коментарі

Позначки: , ,