Водії фур заблокували в’їзд до Києва (ВІДЕО)

Новини 12 Лютого, 2020 393

Скриншот відео

У столиці розпочалася акція протесту міжнародних перевізників. Водії вимагають звільнення міністра інфраструктури

У Києві розпочалася акція протесту міжнародних перевізників. Вранці 12 лютого близько півсотні фур заблокували одну зі смуг Бориспільської траси на в’їзді в столицю, також багатотонні вантажівки приїхали під будівлю Кабінету Міністрів України на вулиці Михайла Грушевського.

Як повідомляє “Четверта студія” з посиланням на “Весті.ua”, далекобійники обурені багатоденними простоями на кордоні і недостатньою кількістю дозволів на міжнародні автомобільні перевезення. На автомобілях розміщені плакати з написами «Не знущайтеся над автоперевізниками”, “Не зарбляє перевізник – втрачає держава” та інші.

Перевізники також вважають, що електронна програма бронювання дозволів на міжнародні автомобільні перевезення, яка заробила з січня цього року, є недосконалою. Водії впевнені, що через цієї програми утворилися багатоденні черги на кордоні і скоротилася кількість міжнародних рейсів більш ніж на 5 тисяч. Внаслідок цього люди недоотримують зарплату, а автоперевізники розривають з міжнародними партнерами контракти, тому що не можуть доставляти свої товари в термін.

Водії вимагають звільнення міністра інфраструктури і рішучих дій від прем’єр-міністра. Якщо на 11.00 вони не почують ніякої відповіді від чиновників, то обіцяють, що вся колона з Бориспільської траси поїде до Кабінету міністрів і продовжить свою акцію там. За словами водіїв, під Кабмін з’їдуться 600 вантажівок.

Близько 11:00 до протестуючих під Кабміном вийшов міністр інфраструктури Владислав Криклій. Чиновник запропонував обговорити питання перевізників в “теплом офісі” і запросив їх до будівлі уряду. Також міністр пообіцяв, що буде вирішувати це питання на зустрічі з міністром інфраструктури Польщі через два тижні.

Водители фур заблокировали въезд в Киев и парковку Кабмина

Коментарі

Позначки: , , , ,