Вода в Крим може постачатися тільки за однієї умови – звільнення Криму від окупації Росії, – Ірина Геращенко

Новини 12 Лютого, 2020 282
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Заява голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії про можливість відновлення водопостачання в Крим є провокацією та продовженням політики реваншу. Таку думку висловила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в інтерв’ю телеканалу Прямий.

Вона зауважила, що викликає тривогу, що керівництво партії Зеленського іноді держави буває необережним у своїх заявах.

«Кров українців не міняється на воду. І очевидно, що вода в Крим може постачатися тільки за однієї умови – це звільнення Криму від окупаційної влади, від окупаційних російських військ», – заявила співголова фракції.

«Мене тривожить той факт, що це вже не вперше керівник фракції більшості робить такі провокаційні заяви, які можна сприймати двозначно. Або це від якоїсь емоційної нестриманості, або це провокації, які спеціально запускаються в соціум для того, щоб «промацати ґрунт» – як далі можна рухатися в контексті реваншу», – сказала Ірина Геращенко.

Вона також нагадала про заяву Давида Арахамії про відмову від євроінтеграції та адаптації нашого законодавства до норм європейського. «А тепер ще більш провокаційна заява, яка дуже блюзнірськи звучить напередодні шостої річниці анексії Криму», – додала Ірина Геращенко.

«Я б хотіла порадити колегам з більшості: ви сьогодні влада, ви не маєте права на особисті заяви. Особисті заяви ви можете робити в родинному колі у себе на кухні», – сказала співголова фракції «Європейська Солідарність».
«Все інше – це політичні заяви, політичні позиці, які серйозно сприймають і в середині країни, і назовні. Якщо ми сьогодні готові, по суті, зрадити Крим, дати туди воду, коли там знаходиться окупант – то як ми можемо вимагати від світу посилювати санкції проти Росії за окупацію Криму і Донбасу», – зазначила вона.

«Це неприпустимо. «Європейська Солідарність» висловлює рішучий протест подібним заявам. І ми очікуємо офіційної реакції і партії, і президента. Ну і сам пан Давид міг би вибачитися за те, що вже не вперше він говорить м’яко кажучи абсолютно дивні речі», – сказала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: ,