Влада Зеленського відкриє в Україні гральний бізнес, – нардеп

Новини 30 Червня, 2020 269
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Фракція «Європейська Солідарність» виступає проти ухвалення закону про гральний бізнес. Наповнювати держбюджет за рахунок українців, яка мають гральну залежність – неприпустимо.     

Про це народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко наголосив під час включення на телеканалі «Прямий», пише Четверта студія.

«Для декого цей закон буде джекпотом, а для більшості населення України – це буде суцільний програш. Від цієї залежності страждають мільйони людей,  і замість того, аби з нею боротися – їй відкриваються двері на всю країну», – зауважив Гончаренко.

«Хочу нагадати, що Зеленський раніше казав, що все це буде відбуватися лише в п’ятизіркових готелях, аби багаті туристи приїжджали – пограти. Зараз вже мова йде і про три-чотиризіркові готелі. А такі готелі можна знайти і в райцентрі.  Фактично, по всій країні відкривається гральний бізнес. Це означає, що долі тисяч людей будуть зламані, у тисячах родин почнуть виносити гроші ділкам, з яких, лише невелика частина дійде до держбюджету. А ще якась частина осяде в гаманцях тих, хто просуває цей закон. А особливо, якщо будуть створені якісь корупційні комісії щодо контролю за цим», – підкреслив народний депутат.

Олексій Гончаренко наголосив, що гральний бізнес – це зло, з яким треба правильно боротися, а не створювати умови для його поширення. Тому «Європейська Солідарність» не голосуватиме за даний законопроект.

«Наша фракція проти ухвалення цього закону. Якщо це зло, а гральний бізнес – це зло, це визнають навіть автори даного  законопроекту, то з цим злом треба боротися, а не потурати йому»,- наголосив народний депутат. І додав, що так отримувати «швидкі гроші» до державного  бюджету – цинічно.

«Не можна дивитись на державу і людей лише з точки зору наповнення бюджету, важливо, як це буде відбуватися, і за рахунок чого.  І точно це не можна робити за рахунок людей, які «хворі» на ігроманію», – наголосив політик.

Коментарі

Позначки: ,