Влада Зеленського розтринькала кошти, виділені на боротьбу із коронавірусом, – Самардак

Новини 23 Вересня, 2020 579

Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні дуже тривожна, а дії влади недостатні і непрофесійні.

Про це заявив лідер «Європейської Солідарності» Яворівщини, екс-голова Яворівської районної державної адміністрації Ігор Самардак, пише Четверта студія.

Він розповів, що за весь час пандемії COVID-19 медичним закладам допомагає команда «Європейської Солідарності», а влада робить це недостатньо.

«Наша команда постачає засоби індивідуального захисту для лікарів, ми ремонтуємо недіюче обладнання в лікарнях, забезпечуємо лікарні системами тестування на COVID-19», – наголосив Самардак.

За його словами, європейські країни використали карантин, який був запроваджений навесні під час першої хвилі захворювання саме для підготовки медичної системи до пандемії.

“Але вони його вводили з метою, по-перше, зупинити активне поширення хвороби. А по-друге: щоб виграти час для підготовки системи охорони здоров’я: щоб вона належним чином допомагала хворих на COVID-19 і надавала якісну необхідну допомогу цим хворим. «Що ми бачимо сьогодні в Україні? Гроші з фонду по боротьбі з COVID-19 діюча влада використовує будь-куди, але тільки не на систему охорони здоров’я. Лікарі не захищені. Ми не маємо достатньої кількості тестів для того, щоб своєчасно виявляти тих, хто почав хворіти на коронавірус. І, безумовно, ми не можемо дивитися на це збоку. Наша команда знає, що робити, як робити. Це має бути конкретний покроковий алгоритм, який треба запропонувати для того, щоб своєчасно виявляти контактних осіб. Щоб вони знаходилися на самоізоляції, виконували самоізоляцію, щоб вони не поширювали хворобу», – додав Самардак.

Очільник «Європейської Солідарності» Яворівщини також наголосив, що сьогодні у влади Зеленського не залишилось коштів на дореформування медицини.

“Ще 1 липня 2019 року мало стати знаковим днем – запуском другого етапу медичної реформи. Орієнтовно 20 тисяч гривень зарплати повинні були отримувати лікарі другої ланки, але Україна обрала інший шлях. Реформу відклали до квітня 2020 року, почали змінювати формули і розрахунки, зменшили на 50 % її фінансування. Далі просто почали “зливати” і врешті заговорили про скасування, адже вона неправильна. Звичайно, що неправильна після новітнього опрацювання і без відповідного фінансування”, – підкреслив екс-голова Яворівської РДА.

Коментарі

Позначки: , ,