Влада Зеленського програла битву з пандемією коронавірусу, – нардеп

Новини 30 Вересня, 2020 163

Фото: ФБ/Igor Bernyk

Чинна влада програла битву з пандемією коронавірусу.

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в коментарі журналістам, пише Четверта студія.

«Що стосується Covid – 19 очевидно, що влада програла битву з пандемією. Зверніть увагу, весною 65 млрд було направлено на фонд боротьби з Covid- 19. Були забрані гроші з освіти, медицини. Але потім без тендерів ці гроші корупційними шляхами пішли на так зване «велике будівництво», і вже це «велике будівництво» знову ремонтують. В цей час одна міні-лабораторія для швидкої обробки аналізів і тестів коштує приблизно 180 тис. грн. В цей час у нас просто не вистачає тестів, хоча Зеленський обіцяв 10 млн тестів. Де вони? Тести коштують від 1300 до 1800 грн. Ми депутати, ми заплатимо, а як прості громадяни? Хіба це нормальна адекватна ціна, коли тести треба здавати всій родині?» – обурюється Геращенко.

«В деякі лікарнях хворі для того, щоб зробити планову операцію, мають здати тест. Вони чекають результати тесту по кілька днів, це не є нормальним. Не вистачає лабораторій, саме на це мали піти гроші на боротьбу з епідемією. Влада все розтринькала, розфукала, пустила по своїм фірмам, які займалися так званим «великим будівництвом». Це є дуже небезпечно», – додала парламентар.

Геращенко вважає, що другої хвилі карантину український бізнес просто не витримає.

«Сьогодні катастрофа з цифрами по Covid-19, дуже важка ситуація в багатьох лікарнях, не вистачає місць, не вистачає потужності лікарів. До речі, ми не зустріли жодного лікаря, який би отримав страховку, яку обіцяли «слуги». Також в цьому відбулася брехня. Тому ми заходимо в дуже важкий період», – наголосила співголова фракції.

Коментарі

Позначки: ,