Влада Зеленського обдурила медиків, – Софія Федина

Новини 01 Травня, 2020 280

Фото: "Про Львів"

Уряд Зеленського переклав виплати для медиків на місцеві органи влади і при цьому забрав кошти з місцевих бюджетів.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу фракції “ЄС”, про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина в інтерв’ю журналістам.

«Справа в тому, що фінансування підвищення зарплат медиків переклали на місцеві бюджети, а з місцевих бюджетів забрали гроші у так званий коронавірусний фонд. В результаті місцеві бюджети фізично і фінансово не мають змоги фінансувати підвищення зарплат медикам», – наголосила депутатка.

«Держава, по суті, обікрала медиків, підставила їх», – заявила вона.

Софія Федина також сказала, що медики 8-ї клінічної лікарні міста Києва вийшли на акцію протесту, бо в лікарні виявили інфікованих, а вони на мають ніякого забезпечення захисними засобами. При цьому зарплата цих медиків 3,5 – 4,5 тисячі гривень.

«Медики у нас в цій країні виявилися не потрібними», – сказала вона.

«Ми бачимо, що вірус і далі поширюється, а влада і далі не може справитися з поширенням цієї епідемії. Але коли влада, Кабмін вводили правила і регламентації, то потрібно було думати головою. Одразу прийняли купу заборон, які не мали нічого спільного з реальним вирішенням проблеми. Щоб був ефективний карантин, потрібно всіх забезпечити тестуванням і забезпечити для початку медиків засобами захисту. Чого до сих пір не зроблено», – зазначила депутатка.

«Коли влада вирішила зупинити весь бізнес – це була величезна проблема і величезний прокол, тому що бізнес має працювати» – наголосила вона.

Софі Федина додала – «зелена влада» довела до того, що ми маємо понад 100 мільярдів недонадходжень в державний бюджет і 300 мільярдів – дефіцит.

Крім того не прийнято банківський закон і тому не буде допомоги від міжнародних фінансових структур. Хоча в держбюджеті кошти від кредиту МВФ вже враховані.

«А вони закривають весь бізнес, забираючи у людей єдину можливість вижити і купити кусок хліба своїм дітям», – прокоментувала Софія Федина.

Вона також назвала абсолютно диким випадком скандал із забороною виїзду українців за кордон.

«У нас не тоталітарний концтабір і не кріпосне право, що тільки Шмигаль має давати якісь там рішення чи відпустить він когось на заробітних чи ні», – зауважила Софія Федина.

Депутатка зазначила, що всі опинилися в нових умовах життя і тому потрібно разом сідати і обговорювати, як дотримуватися правил безпеки, щоб не розповсюджувалася інфекція, але і бізнес повинен почати працювати, аби рятувати економіку.

Коментарі

Позначки: ,