Влада Зеленського не є союзником США, – Лерос (ВІДЕО)

Новини 08 Травня, 2021 1 246

Гео Лерос

Україна – союзник Сполучених Штатів Америки, а команда президента Володимира Зеленського – ні. 

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат Гео Лерос, пише Четверта студія.

“Якщо поставити запитання, чи є Україна союзником США – однозначно так. Чи є керівництво країни союзником Сполучених Штатів? Мені здається, що ні. І американська сторона це бачить. Тому що є ряд ключових моментів, які для команди Байдена помітні. По-перше, коли на зустрічі піднімається тема корупції, і навпроти сидить глава Офісу президента, який по вуха замішаний в корупції, і вся країна бачила відеоматеріали про торгівлю державними посадами його братом, явно не просто так ця тема піднімається”, – зазначив він.

За його словами, другий момент – топкорупція – підкуп народних депутатів “Слуги народу”, санкціонований Офісом президента. “Це зарплата в конвертах. Посольство Америки знає про це. Я впевнений, держсекретар також знає. Ця тема про корупцію побіжно піднімається, але всі ми розуміємо, про що йде мова”, – сказав Лерос.

“Третій момент. Чому Зеленський настільки сильно нервував на зустрічі? Всі ми пам’ятаємо зустріч Єрмака з Брайаном Ланза, радником Трампа. Пам’ятаємо зустрічі Єрмака з Джуліані в Мадриді у 2019 році, після чого були запущені плівки “Порошенко-Байден”. І ми розуміємо, що коріння, руки, ноги всіх цих подій виходять виключно з Офісу президента. Зеленський і Єрмак – це дві людини, які повністю відповідальні за ці події”, – наголосив народний депутат.

Гео Лерос висловив упевненість, що держсекретар Ентоні Блінкен також “у курсі цих речей”.

“І коли американська сторона говорить узагальнено про якісь речі, в Офісі президента прекрасно розуміють, про що йде мова. Коли журналістка поставила питання про Джуліані, реакція Зеленського була прекрасною відповіддю, чому він так нервує, чому знаходиться не у своїй тарілці та чому через такий довгий період відбувся дзвінок Байдена Зеленському. Це все-таки маркер ставлення до керівництва країни, але не до країни. Важливо це розділяти. І якщо той же дзвінок був через енну кількість місяців, який так довго чекали, це показує відношення до Зеленського та його команди, але ні в якому разі не до країни. Тому що Україна є союзником Америки. А керівництво країни – не факт”, – резюмував він.

Коментарі

Позначки: ,