Влада Зеленського не розуміє української культури, – Ірина Мазур

Новини 16 Січня, 2020 1 705
Ірина Мвзур. Фото: Захід Нет.

Ірина Мвзур. Фото: Захід Нет.

Багато століть посередництвом московської культури в Україні промивають мізки.

Про це у прямому ефірі телепрограми “Інформаційний день на 5 каналі-Львів” заявила народна артистка України, засновниця і керівниця театру танцю “Життя” Ірина Мазур, пише Четверта студія.

“Багато століть посередництвом московської культури в Україні промивають мізки. Людям насаджують московський світогляд, брехню, міфи Кремля. Як наслідок, люди це все споживають і боротись з цим надзвичайно важко”, – наголосила артистка.

Ірина Мазур також переконана, що Україну почали відвідувати російські співаки, бо їх сюди запрошує керуюча ланка влади.

“Співаки, які відсиділи 5 років в Росії, сьогодні повертаються як українські митці. Ми усвідомлюємо і бачимо, хто сьогодні курує державою. Це люди, які взагалі не закорінені в українську культуру, вони цього не розуміють, вони цього не люблять, бо далекі. Це так званий пост-радянський продукт, який вихований на зовсім іншій культурі”, – зазначила Мазур.

Артистка також додала, що для неї є незрозумілим гумор, де висміюють події Майдану.

“Гумор на подіях Майдану для мене – не зрозумілий. Я далека від давання оцінки людям, які з ким пов’язані – вони для мене просто не існують.  Я ніколи не дивилась “Слуги Народу”, на яких сьогодні виховані тепер 73%”, – підкреслила артистка.

Мазур розповіла, що Український культурний Фонд перестав дофінансовувати мистецькі проекти.

“Український Культурний фонд перестав дофінансовувати взяті на себе гранди.  Завдяки Фонду було підтримано дуже багато мистецьких проектів, люди отримували державне фінансування і це давало відчуття стабільності і затребуваності. Зараз, на жаль, відбуваються зворотні процеси”, – наголосила Ірина Мазур.

Коментарі

Позначки: , ,