Влада Зеленського не має реального плану закінчення війни на Донбасі і займається лише піаром, – Розенко

Новини 25 Березня, 2021 71

Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

У президента Володимира Зеленського не було і немає жодного плану щодо деокупації Донбасу, а уся його діяльність у цій сфері робиться лише заради піару.

Таку думку в ефірі “Прямого” висловив екс-віце-прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Павло Розенко, пише “Четверта студія”.

“В мене питання: чому ми не обговорюємо плану України? Володимир Зеленський ішов на вибори президента України і він нас усіх переконував, що він точно знає, як треба робити по донбаському, як він казав, кейсу. Він все точно знає, він розказував про залучення Будапештського меморандуму, розморозити Нормандську зустріч, що він подивиться в очі Путіну і він з ним домовиться, головне – “перестать стрелять”. Це були його основні пункти.

От пройшло два роки. Скажіть, будь ласка, чи бачили ми взагалі план України? Ні, не бачили. Ми чули щось про “план А”, потім був “план Б”. Ніхто їх не бачив. Потім уже РНБО говорить: у нас є п’ять сценаріїв, по яким ми працюємо. Назвіть хоча б один, покажіть його нам – обговоримо про це з суспільством. Ви хочете “втихаря” з кимось про щось домовитись? Ні, в українському суспільстві так не вийде”, – заявив Розенко.

За його словами, здобутки Зеленського досить скромні навіть в обміні утримуваними.

“І що ми маємо по факту? Два роки пройшло. Обмін полоненими? Коли був останній обмін полоненими? 16 квітня минулого року. Тобто скоро буде рік, як жодного обміну полоненими не відбувається. Наша влада нам розказує про якісь прогреси. При Зеленському обміняли 300 людей, включаючи моряків українських, яких і так нам мали б віддати за рішенням в міжнародному суді. Я не буду говорити про попередню владу, але при попередній владі було щонайменше повернуто 3500 українських військовослужбовців та цивільних осіб. Є різниця – 300 і 3500 осіб?” – зауважив Розенко.

Немає прогресу і переговорах у Нормандському форматі.

“Далі. “Слуги народу” нам говорять, на всіх ефірах розказують: ми розморозили Нормандську зустріч. Коли була остання Нормандська зустріч у цьому форматі? Більше ніж рік тому, у грудні 2019 року. Рік і чотири місяці жодної зустрічі в Нормандському форматі немає. І при цьому всьому ми не бачимо позиції української сторони. Тому я бачу те, що влада нинішня займається піаром, а реального плану не просто припинення війни, а по відновленню територіальної цілісності України, у них просто немає”, – підкреслив ексміністр.

Коментарі

Позначки: ,