Влада Зеленського для вступу України в ЄС має «пахати», а не створювати поліцейську державу, – Федина

Новини 27 Січня, 2020 156

Фото: "Про Львів"

Для того, що Україна вступила в ЄС команді Зеленського треба «пахати», а не створювати поліцейську державу.

Про це народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина в ефірі «Говорить великий Львів», коментуючи заяви представників нинішньої влади у Давосі під час Всесвітнього економічного форуму щодо “інвестиційних переваг” України, пише “Четветра студія” з посиланням на прес-службу партії.

«Закони треба з самого початку читати, а не тільки їх оцінювати по тому як сказали «визначайтеся і голосуйте» чи «підтримуйте і голосуйте». Ми всі знаємо як воно голосується. Тому що в контексті того, що ми можемо запропонувати інвестору… Інвестор буде щасливий з законопроекту № 1210, який посилює податковий тиск на весь бізнес, починаючи від найбільшого до найменшого? Інвестор буде задоволений з тих законів, які були прийняті, в результаті чого троє з найбільших десяти платників податків до нашого бюджету зараз поставили питання про закриття своїх підприємств і виведення капіталу з території України. Чи буде новий інвестор щасливий, коли до нього раптово заходить перевірка СБУ, без жодних документів і в результаті підприємство ухвалює рішення про виведення 15 млрд дол з України?»,- сказала Федина.
За її словами, для того, щоб Україна стала членом ЄС, треба багато працювати.

«Що президент пропонує Європі? Ви помітили, як він сказав, що ми дешева країна, з дешевою робочою силою? Справа в тому, що це не ті речі, які треба продавати. Тому що те, що ми робимо в багатьох сферах, зокрема, ІТ, це не є дешево, але це якісно, і Україна говорить про це на весь світ»,- додала депутат.

«Що ми можемо запропонувати нашому інвестору? Знову ж таки тема СБУ. У нас, коли призначався голова СБУ, згадайте його промову…Він сказав, що головне завдання СБУ – займатися перерозподілом благ в Україні, не пильнувати безпеку, не вивчати ситуацію. Не пильнувати за тим, щоб президент виконував свої обов’язки перед міжнародними партнерами, особливо в контексті Ірану, Оману і того, що ми маємо ділитися розвідданими з нашими союзниками. Ні, СБУ буде перерозподіляти блага. На чию користь? На користь міністрів, які отримують шалені премії і зарплати? Чи на користь пенсіонерів, які отримали 64 копійки до пенсії? Ось ці питання ми маємо проговорювати.

Що ми можемо запропонувати, відмову від Митної інтеграції з ЄС, про яку так само представники влади зараз заявили?»,- нагадала Федина про заяву профільного віце-прем’єра щодо відмови від митного союзу з ЄС .

Вона наголосила – є побоювання, що Україну намагаються розвернути від Європи до Москви. «Це той прийом, про який ми постійно згадуємо: сказали – відмовилися, сказали – відмовилися, і люди не знають, а що насправді відбувається. Нас мають просто взяти в ЄС. Риторика дуже цікава, це те ж саме, що «треба просто перестати стріляти». Такого не буває. Щоби перестали стріляти – треба давати відсіч агресору і бити в зуби, а не відводити війська, а щоб нас взяли у Європейський Союз – ми маємо «пахати», як коні, а не тільки голослівно заявляти, жартувати і займатися тим, щоб створювати поліцейську державу», – зазначила депутат.

Коментарі

Позначки: ,