Влада зацікавлена в проросійському перегляді подій Майдану, – В’ятрович

Новини 15 Квітня, 2020 141

Володимир В'ятрович

Чинна українська влада зацікавлена у перегляді подій Революції Гідності з проросійською оцінкою.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат фракції “Європейської Солідарності” Володимир В’ятрович.

“Справа не тільки у переслідуванні Тетяни Чорновол чи ще якихось інших активістів Майдану, а справа глобальніша: у переоцінці Майдану як такого, переписування його історії, причому в переписуванні у проросійському руслі”, – наголосив він.

“Власне, фактів, які підтверджують спробу переписувати, достатньо багато назбиралося ще з кінця минулого року. Це і звільнення “беркутівців”, це і призначення адвоката Януковича, Бабікова, в ДБР, це й ініціатива пані Венедиктової як прокурорки відмінити закон про амністію. Це і навіть вчорашнє рішення про бюджет, де не передбачено фактично коштів на побутову музею Революції Гідності”, – додав В’ятрович.

Ці речі свідчать, що влада не зацікавлена в тому, аби пам’ять про Майдан як про перемогу над Януковичем і над Росією в Україні продовжувала жити, сказав депутат.

“Відповідно, я переконаний, що принаймні дуже велика кількість людей, які представляють теперішню владу, зацікавлені в такому проросійському перегляді подій, які сталися в 2013-2014 роках”, – підкреслив В’ятрович.

Коментарі

Позначки: ,