Влада втратила контроль над епідемією коронавірусу, – Марина Порошенко

Новини 04 Жовтня, 2020 196
Марина Порошенко в Червонограді,

фото 4studio

Влада втратила контроль над коронавірусом, адже лікарі вже на межі виснаження, хоч роблять все можливе. В лікарнях не вистачає ліжок для хворих на COVID-19, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання.

Про це повідомила лідер “Європейської Солідарності” на виборах до Київради Марина Порошенко, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

Вона подякувала всім за підтримку і зауважила, що медики у ситуації пандемії опинились без державного захисту.

“Друзі, наша родина щиро вдячна за підтримку кожному. Сьогодні з COVID-19 борються мій чоловік і наша донька. Петро Олексійович госпіталізований в одну з київських лікарень, яка лікує хворих на коронавірус.

Попри те, що мій чоловік має двостороннє запалення легень, він має сильну волю і демонструє її у боротьбі з хворобою. Він чітко дотримується прописаного протоколу лікування», – зазначила Марина Порошенко.

“Тепер щодо ситуації в лікарнях Києва – вона вкрай погана. І я знаю про це далеко не у зв’язку з хворобою чоловіка. З самого початку епідемії коронавірусу наш фонд ще навесні переорієнтував свою діяльність на боротьбу з COVID-19. І забезпечував захисні костюми, маски, противірусні окуляри, пульсоксиметри, постачав сучасні цифрові рентген-апарати й нові апарати ШВЛ, ремонтував непрацюючі”, – нагадала Марина Порошенко.

Вона наголосила, що за пів року з початку пандемії влада жодних висновків не зробила.

“І маємо результат: лікарі вже на межі виснаження, хоч роблять все можливе. В лікарнях не вистачає ліжок для хворих на коронавірус, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання. А зі спеціального фонду АнтиКовід не закуплено навіть жодного апарату ШВЛ”, – констатує Марина Порошенко.

“Поки гроші витрачали на все що завгодно, окрім медицини, влада повністю втратила контроль над протидією пандемії. Ми розуміємо, що в цих умовах всі сили держави мають бути спрямовані на оснащення лікарень і забезпечення системи охорони здоров’я. Ми послідовно будемо над цим працювати”, – говорить Порошенко.

Вона зауважує, що зараз українцям, на жаль, доводиться розраховувати тільки на себе і на благодійників.

“Тому ще раз прошу кожного: користуйтесь масками, обробляйте руки й дотримуйтесь соціальної дистанції”, – закликала Марина Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,