Влада порушує Конституцію, обмежуючи пересування громадян, – Гончаренко

Новини 13 Травня, 2020 191
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Влада не має права порушувати Конституцію і блокувати виїзд українців в інші країни. Кожен має право поїхати на заробітки, якщо влада не здатна забезпечити робочі місця в Україні.

Як пише “Четверта Студія”, про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко під час години запитань до Уряду у Верховній Раді.

«Як ми дізналися від посольства Великої Британії, Україна обмежує право українських заробітчан на виїзд за кордон, в першу чергу за допомогою авіасполучення. Чи читали ви, пан Шмигаль, статтю 33 Конституції України, яка гарантує українцям право на вільне пересування? Запам’ятайте, будь ласка, пан Шмигаль і передайте, будь ласка, пану Зеленському, що хоч ви і пани, але українці не є вашими кріпостними», – підкреслив він.

Політик наголосив, що неприпустимими є опубліковані факти невідповідності тест-систем стандартам дослідження коронавірусу.

«Вчора з’явилася інформація, що Центр громадського здоров’я МОЗ України забракував сотні тисяч тестів, які уряд придбав у приватної компанії. Я цитую: « Враховуючи результати верифікації, використання такої тест-системи не може здійснюватися у закладах охорони здоров’я для етіологічної діагностики Covid-19. Скільки грошей було витрачено і хто понесе відповідальність?» – запитав Гончаренко.

Коментарі

Позначки: ,