Влада не займається захистом лікарів від коронавірусу, – лікар

Новини 05 Жовтня, 2020 215

Влада не займається питаннями захисту лікарів від зараження коронавірусом, - лікар

Влада не займається питаннями захисту лікарів від зараження коронавірусом.

Про це сказав директор КНП «Госпіталь ветеранів війни» Павло Журбенко на брифінгу, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЄС.

«Я головний лікар «Госпіталю ветеранів війни» Житомирської обласної ради Павло Журбенко, заслужений лікар України. З березня ми займаємося лікуванням пацієнтів на Covid- 19, і медицина докладає надзусиль для того, щоб цю пандемію зупинити. По факту, що ми маємо? За цей час від держави та обласних бюджетів ми отримали всього 3,5 тисячі масок, 50 захисних костюмів і 50 респіраторів. Все інше було отримано за рахунок благодійників, благодійних фондів, спонсорів», – сказав Журбенко.

«Захистом медичного персоналу держава не турбується і не переймається. Незважаючи на те, що ми є соматичною лікарнею, а не інфекційною, ми також стикаємося з лікуванням хворих на Covid- 19. В квітні-травні ми в Житомирській області приймали і лікували хворих на коронавірус. Наші лікарі і медсестри до сьогоднішнього дня, незважаючи на багаторазові звернення, листи до Кабінету міністрів, особисто до міністра так і не отримали жодної копійки за лікування цих хворих. Це факт», – зауважив Журбенко.

«Саме тому, зважаючи на таку катастрофічну ситуацію, я для себе ухвалив рішення, що я маю бути кандидатом до обласної ради. Якщо народ дасть мені мандат, то я буду відстоювати інтереси не тільки лікарів, а й того контингенту пацієнтів, якими ми займаємося, а саме учасники бойових дій, учасники АТО/ОСС, – наголосив Павло Журбенко.

Коментарі

Позначки: ,