Влада Львова заборонила відвідувати цвинтарі на Провідну неділю

Новини 22 Квітня, 2020 2 002

Фото: "ВАРТО"

Львівська міська рада прийняла рішення про заборону відвідування цвинтарів впродовж поминальних днів.

Як пише «Четверта студія», – про це сьогодні, 22 квітня, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Вчора ми отримали постанову головного державного санітарного лікаря України щодо роботи кладовищ в поминальні дні. Сьогодні за засіданні штабу ми розглядали це питання. Ми прийняли рішення про заборону відвідування цвинтарів впродовж поминальних днів та звертати увагу на рішення Ради Церков щодо відвідування кладовищ священиками та мирянами після завершення карантину, коли ситуація в місті буде зовсім іншою», – зазначається у повідомленні.

Як повідомляє «ВАРТО», на Провідну неділю біля кожного цвинтаря на Львівщині буде поліція.

«Хочу звернутися до мешканців священнослужителів, щоб вони не допускали масового скупчення на цвинтарях.  Біля кожного цвинтаря будемо виставляти поліцейських, щоб вони контролювали кількість людей і не допускали порушення карантину», – про це під брифінгу заявив заступник начальника Нацполіції Львівщини Дмитро Міхалець.

За його словами, на Великдень поліція була біля кожної церкви. Загалом від початку карантину поліцією Львівщини складено вже 585 протоколів. 37 вже розглянуто в судах. З них по 11 накладено штрафи – 17 тис.грн, 16 випадків – усне попередження. Решта протоколів повернуто на доопрацювання або справи закрито.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,