Влада Львова у судовому порядку намагається повернути на баланс міста територію, прикриваючись заповідником

Новини 04 Березня, 2021 433

Святослав Хацко Скриншот відео

2 березня 2021 року у програмі «Народне толк шоу» телеканалу НТА обговорювалось питання долі новоприєднаних до Львівської ОТГ громад. Гості програми (а це депутати Львівської міської та обласної рад), громадські активісти впевненні, що дане приєднання не вигідне громадам і цікаві були Садовому, як джерело надходжень у бюджет та як земельний фонд. Із нинішнього проекту кошторису Львівської ОТГ на 2021 рік видно, що мерія не планує облагороджувати приєднані території.

Як пише «Четверта студія», про це – у публікації на сайті Львівської територіальної організації партії «Європейська Солідарність».

Як наголошується, «що Садовому цікава була земля громад, випливає із останніх новин та розподілу земель на території смт. Рясна-Руська».

Як коментує екс-секретар Рясна-Руської селищної ради, кандидат до міської ради від “ЄС” – Святослав Хацко: «Скандал із розподілом земель тягнеться вже від 2017 року. На той час Львівська міська влада забрала землі Рясна-Руської селищної ради під славнозвісний City Park. Землі було вилучено із власності мешканців даної громади. Тому взамін, для компенсації їх втрат, Львівською мерією на підставі Меморандуму було надану іншу територію (між заводом Львівхімсільмаш та Білогорщею). Згідно з документацією – це були промислові землі… Правда, мерія паралельно із цими документами виготовляла іншу документацію – як землі природоохоронного заповідника, не повідомляючи про це тодішню Рясна-Руську селищну раду».

«У 2019 році згадану територію було передано на баланс Львівської ОДА та проінвентаризовано як землі промисловості, а документів, котрі б підтверджували, що це заповідник, по сьогоднішній день немає», – ділиться Святослав Хацко.

Людям, за вилучені під City Park земельні ділянки, було надано земельні ділянки на згаданій території. Також роздано землі мешканцям селища: учасникам АТО, вчителям, лікарям, котрі стояли в черзі на їх отримання. Коли Мерія боролась за приєднання громади смт. Рясна-Руська, то очікувала, що дані землі перейдуть під її керівництво та подальший розподіл. І сьогодні основне питання мерії: «Нащо ви роздали ті землі? Ми ж так хотіли роздати їх самі».

Сьогодні ж влада міста Львова у судовому порядку намагається повернути на баланс міста згадану територію прикриваючись тим, що ці землі мають бути визнані як природоохоронний заповідник.

Варто також зазначити, що чиновники ЛМР ніяк не можуть зібрати робочу комісію, яка б розставила крапки над «і» та вияснила: які межі пропонованого заповідника, кому роздали землі, де надати іншу територію для компенсації втрат мешканців?

Тому в громадських активістів та мешканців смт. Рясна-Руська виникає риторичне питання: А.Садовий насправді хоче зберегти заповідні землі, чи його план наповнення земельного фонду за рахунок приєднання громад до м. Львова та подальшого його «дерибану» не спрацював?

https://www.youtube.com/watch?v=Br_HAbtWAOc

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,