Влада Львова натякає, що будівництво сміттєпереробного комплексу цьогоріч не розпочнеться

Новини 25 Вересня, 2020 323

Садовий під час відвідин підприємства «Львіввторресурс". Фото ЛМР

У Львівській міській раді не виключають, що пандемія коронавірусу може стати на заваді старту будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів в 2020 році.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє espreso.tv.

“Передбачається, що саме будівництво заводу розпочнеться ще у 2020 році. Втім, у зв’язку з пандемією коронавірусу терміни можуть дещо коригуватися”, – зазначили у прес-службі Львівської міськради.

Також будівництву заважає судовий процес: місцеві мешканці оскаржують містобудівні умови та обмеження на будівництво сміттєпереробного заводу. 8 серпня Апеляційний адміністративний суд передав справу на новий розгляд до першої інстанції – Львівського окружного адміністративного суду. 31 серпня відбулось підготовче засідання.

Нагадаємо, на будівництво сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища від Європейського банку реконструкції та розвитку та Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля виділено 35 мільйонів євро. Договори підписали ще влітку 2018-го року. Тендер триває досі.

У 2016 році на одній з сесій міської ради міський голова Андрій Садовий обіцяв, що якщо не побудує сміттєпереробний завод протягом найближчих трьох років, піде з посади.

Коментарі

Позначки: ,