Влада Львівщини на годину пересіла на інвалідні коляски (ФОТО)

Новини 09 Серпня, 2023 231

Голова ЛОВА Максим Козицький та в о голови ЛОР Юрій Холод

Влада Львівщини на годину пересіла на інвалідні коляски.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Як, пересуваючись на кріслі колісному, відчинити двері? Піднятись на якийсь поверх без ліфта? Прийняти душ? Потрапити у магазин? Упродовж години я пересувався на колясці й шукав відповіді на ці запитання. 

Такий експеримент Superhumans Center влаштував для представників бізнесу та влади Львівщини, щоб показати, з якими викликами стикаються люди з інвалідністю і чому важливо розвивати безбар’єрність. А безбар’єрність, до слова, це навіть про висоту стійки, за якою зустрічають клієнта.

«Я не побачив перешкод для пересування у Superhumans Center. Мрію, щоб так було у кожній лікарні, на кожній вулиці, у кожному під’їзді, спортивному та культурному закладі нашої країни – всюди! Ми живемо у суспільстві, де через війну вже є багато людей з інвалідністю, а буде ще більше. 

Інвалідність не має бути бар’єром для людини, якщо вона хоче кудись потрапити. Маємо адаптувати ті простори та будівлі, які у нас вже є, і враховувати інтереси усіх, коли створюємо та будуємо нові. Дякую команді Першої леді України Олени Зеленської, яка веде потужну роботу у цьому напрямі на державному рівні. 

Працюємо над тим, щоб, відповідно до Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, зробити Львівщину областю рівних можливостей. Закликаю громади долучатись до реалізації безбар’єрності конкретними кроками й рішеннями. Можете розраховувати на підтримку Львівської ОВА.

Дякую команді Superhumans Center за те, що ви створили найінклюзивнішу будівлю в країні, гуртуєте найкращих і стимулюєте діяти, щоб після реабілітації реальне життя було привітним до усіх наших суперлюдей», – йдеться в повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,