Влада дала олігархам право оскаржити “антиколомойський” закон, – Синютка

Новини 15 Травня, 2020 335
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Влада надала всі підстави олігархам оскаржувати “антиколомойський” закон у Конституційному суді.

Як пише “Четверта студія”, про це в ефірі “Прямого” сказав народний депутат, фракції “Європейська солідарність”Олег Синютка.

“Ми останніх півтора місяця були свідками такого великого шоу, яке для українського народу влаштували “слуги народу”. І тут дуже важливо розуміти, що якщо би була політична воля “слуг народу”, то все це можна було зробити ще 30 березня, коли цей закон голосували в першому читанні, і його можна було проголосувати в цілому. Але ж ми бачимо, що з точки зору юридичної це була така боротьба “слуг” проти “слуг”. Тому що одна частина “слуг” вносила, інша частина “слуг” вносила правки, блокувала, і весь цей процес таким чином затягувався на невизначений термін”,- сказав Синютка.

За словами нардепа, частина депутатів від “Слуги народу” відстоюють інтереси олігархів, нехтуючи станом української економіки.

“З іншого боку, якщо дивитися де-факто, то це була боротьба інтересів українського народу й інтересів олігархів, де частина “слуг народу” точно відстоювала і відстоює інтереси олігархів. А ціна цієї боротьби – це стан української економіки. Це є можливості втримати сьогодні взагалі українську економіку на плаву. Тому що без співпраці з міжнародними фінансовими структурами нас точно чекає дефолт.

І в цій ситуації влада пішла, на мою думку, по найгіршому шляху, який тільки можна було собі уявити. Вона дала всі підстави олігархам оскаржувати процедуру в Конституційному суді, в судах іншої юрисдикції. І мені здається, що це знову такий пас олігархам для того, щоб, з одного боку, продемонструвати українцям, ніби влада старається налагодити співпрацю, а з іншого боку – олігархи дальше будуть мати можливості в не найкращих українських судах творити свої темні справи”, – зазначив політик.

Коментарі

Позначки: ,