Влада боїться створювати ТСК по “вагнерівцях”: Синютка назвав причину (ВІДЕО)

Новини 17 Березня, 2021 587

Олег Синютка голосує на виборах 2020, фото 4studio

Чинна влада боїться створення тимчасової спеціальної комісії у справі “вагнерівців”, адже тоді з’являться задокументовані факти державної зради.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат, фракція “Європейська Солідарність” Олег Синютка, пише Четверта студія.

Він зауважив, що вже пів року в парламенті лежить проєкт постанови щодо ТСК у справі щодо “вагнерівців”, який влада боїться вносити в сесійну залу.

“Ви знаєте, коли була зареєстрована постанова про створення тимчасової спеціальної комісії у справі “вагнерівців” в українському парламенті? 16 вересня 2020 року. Сьогодні – ювілей. Пів року в парламенті лежить проєкт постанови, який не вноситься в сесійну залу. Більше того, 8 жовтня цей проєкт постанови був підтриманий на регламентному комітеті”, – підкреслив народний обранець.

“Чого боїться влада? Чому влада сьогодні не вносить цю постанову в сесійну залу? Чому влада не дає своїх представників у склад тимчасової слідчої комісії. А відповідь дуже проста – диму без вогню не буває”, – наголосив Синютка.

За його словами влада боїться, що офіцери у яких є інформація щодо провалу спецоперації із затримання “вагнерівців” знаходяться під грифом державної таємниці.

“Ви скажете, для чого потрібна тимчасова слідча комісія? Дуже просто. Сьогодні люди, які знають про суть цієї справи, вони носять на собі гриф державної таємниці.І цей гриф державної таємниці та їхні свідчення можуть бути дані на засіданні тимчасової спеціальної комісії”, – заявив нардеп.

Він додав, що влада боїться офіцерів, які можуть розповісти правду про те, хто саме зірвав спецоперацію.

“І тому так влада боїться, що прийдуть чесні офіцери спецслужб, які розкажуть правду, як і коли проводилася операція, ким і чому вона була зірвана”, – зауважив Олег Синютка.

“Насправді витік інформації вже є дуже великий. Мені здається, що експосол України в Білорусі Роман Безсмертний чітко сказав, хто телефонував і кому телефонував, щоб ця операція була зірвана, і вбивці українських воїнів повернулися назад в Росію”, – зазначив народний депутат.

За його словами Росія вже могла вбити бойовиків, яких сама і  врятувала.

“Я не знаю, чи вони сьогодні є живі, чи їх уже немає в живих. Тому що спецслужби країни агресора в цьому відношення працюють абсолютно безжально”, – підкреслив Синютка.

За його словами чинна влада боїться, що в результаті розслідування провалу спецоперації з’являться неспростовні факти державної зради.

“Сьогодні мова йде, в першу чергу, про факт державної зради, про те, що потенційно у вищих ешелонах української влади сидять “кроти” російських спецслужб. І я переконаний, що влада боїться створення цієї комісії, тому що там буде не просто правда, про яку якщо не знають, то здогадуються, а там буде реальне і документальне засвідчення тих речей”, – наголосив Олег Синютка.

https://www.youtube.com/watch?v=lH2dTy4csZM

Коментарі

Позначки: , , ,