Військовим атлетам аплодує Львівщина,- МО

Новини 03 Листопада, 2019 240

Фото: Армія INFORM

Росіяни, воліючи отримати найбільшу кількість нагород та кваліфікувати на Олімпіаду своїх, часто дискваліфікованих за допінг атлетів, раптово призвали всіх їх в армію

Перемогам військових спортсменів на VII Всесвітніх іграх серед військовослужбовців, які відбулись у Китаї, було приділено більше годин ефірного часу на радіо «Львівська Хвиля», саме про армійців йшла мова у програмі «Момент істини».

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Армія INFORM», ці ігри були засновані військовими п’яти країн ще у 1948 році.

Як розповів учасник змагань, начальник навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України полковник Руслан Сеник, станом на сьогодні, вони є фактично третіми за величиною та значимістю після Олімпійських ігор та Універсіади. Саме на них здобуває свою кваліфікації на участь в Олімпійських іграх велика кількість спортсменів.

Українські військові спортсмени змагаються в цих іграх починаючи з 1995 року. За цей період атлети у погонах завоювали 211 медалей, серед яких – 44 золотих, 84 срібних і 83 бронзових. Цього року в змаганнях брали участь понад 10 тисяч(!) військових спортсменів зі 110 країн світу, які змагались у 32 видах спорту. Україна цьогоріч представила 87 військових атлетів, які змагались у 12 видах спорту. І нашій державі є чим пишатись, бо, незважаючи ні на що, спортсмени Збройних Сил України посіли 7-ме місце в загальному заліку,  виборовши 33 медалі, з яких – 5 золотих, 13 срібних, 15 бронзових. Це безперечний особистий рекорд серед збірних України, які брали участь в цих змаганнях за всі попередні роки.

Львівщина була представлена командою лучників, – продовжив Руслан Сеник. –  Потрібно наголосити, що ця команда стала дебютантом з українського боку у цьому виді спорту, адже раніше наші військові лучники не брали участь у Всесвітніх іграх серед військовослужбовців. І ми показали дуже високі результати! Львівщина може пишатися своїми спортсменами! І я вірю, що незабаром їм аплодуватимуть на Олімпійських іграх!

P.S. Не обійшлось на цих змаганнях і без колізій. Так наші східні сусіди, воліючи отримати найбільшу кількість нагород та кваліфікувати на Олімпіаду своїх, часто дискваліфікованих за допінг атлетів, просто раптово призвали всіх їх в армію. Таким чином професійні спортсмени водночас стали військовослужбовцями Збройних Сил Росії. Звичайно, це своєрідне шахрайство, але країні-агресору не вперше «жонглювати» міжнародним законодавством та правилами, підминаючи їх під себе. Та спорт це найбільш чесний суддя, який завжди розставить все на свої місця.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,