Військовий уточнив, скільки мобілізованих потрібно, щоб «утримати те, що ми маємо»

Новини 26 Лютого, 2024 74

Це мінімум

Україні потрібно щонайменше 250 тисяч мобілізованих – це той мінімум, який потрібний Україні, щоб «утримати те, що ми маємо».

Про це в інтерв’ю NV сказав командувач батальйону «Вовки Да Вінчі» Сергій Філімонов, пише Четверта студія.

«Це щоб ми не розмовляли у 2025 році про те, як нам відбити Дніпро, а щоб зараз говорити про те, як відбити Авдіївку. … І цей час якраз дуже добре використовувати для підготовки, мобілізації та відновлення підрозділів, які далі мають захищати країну», – сказав боєць.

Росія нарощує бойові потужності, готує солдатів, також відновлює свої бойові частини, «і ми маємо чекати великих масованих м’ясних штурмів на кшталт Авдіївки, на кшталт Куп’янська, Запорізького спрямування».

«На нас чекає не лише важка весна та літо, на нас взагалі чекають важкі часи. Єдиний, хто може полегшити їх, це наші люди, це українці, які мають зараз записуватись до армії, готуватися та робити все для того, щоб зупинити ворога на тих рубежах, на яких він є сьогодні», – додав військовий.

Він уточнив, що єдина можлива тактика, яка надалі надасть перевагу ЗСУ, – це активна оборона, «в яку ми маємо стати, щоб у нас були добре підготовлені та захищені позиції, і коли ворог атакуватиме, завдаватиме йому важких втрат».

Коментарі

Позначки: ,