Військові навчання Rapid Trident-2021: чому Кремль вкидає масштабну дезінформацію

Новини 29 Вересня, 2021 125
На Яворівському полігоні проходять військові навчання. Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

На Яворівському полігоні проходять військові навчання. Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

На Львівщині з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року проходять міжнародні військові навчання Rapid Trident-2021 (Швидкий Тризуб-2021). Не встигли навчання початися, як кількість зафіксованих російських кібератак в Україні зросла в рази.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Aspi news.

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського тривають військові навчання Rapid Trident-2021. У них беруть участь близько 6 тисяч військовослужбовців. Особливістю проведення нинішніх маневрів є те, що вони злучені із загальним сценарієм стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2021”.

Звичайно, такі події викликають підвищену увагу з боку держави-агресора. Адже будь-які позитивні речі, що відбуваються в Україні, переломлюються через призму пропагандистської машини Кремля й повертаються обуренням, різними інформаційними та кібератаками. Не виняток й чинні навчання. Не встигли вони початися, як кількість зафіксованих кібератак в Україні зросла в рази. Про це повідомив заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк.

Неспокійно в інформаційному просторі, підконтрольному Москві. Покотилися хвилі схлипувань на сайтах маріонеткових резервацій, створених на тимчасово окупованих територіях. Так, ресурс “Новоросія”, з посиланнями на контрольований ними ж Телеграм-канал, тут же підняв істерику, розповідаючи про жахи неминучого наступу ВСУ на бандформування, які утримують в заручниках мешканців Донецька та Луганська.

Особливе загострення авторів пасквілів викликало те, що міжнаціональні формування на навчаннях Rapid Trident-2021 відпрацьовували, зокрема, дії по звільненню від терористів населених пунктів.

Як завжди в таких випадках, кремлівсько-геббельсівськими “журналістами” підшукуються вигідні їм експерти, які говорять зручні Кремлю речі. Цього разу в студії звинувачував Україну давній завсідник московських політичних шоу Яків Кедмі. На його думку, будь-яка армія стає гіршою, якщо її тренують американські військові. Очевидно він забувся, що, наприклад, військово-повітряні сили Армії оборони Ізраїлю озброєні виключно літаками виробництва США й усі пілоти, звісно, проходили підготовку американськими інструкторами. Але, хто буде чіплятися? Для пенсіонерки з якогось Воронежу, яка прийшла після дозволеного збору хмизу й припала до телевізора, зійде.

Як би це було не смішно, очевидно одне. Якщо від наших дій над Кремлем червоніє заграва, значить ми робимо все правильно.

Коментарі

Позначки: , ,