Війська РФ накопичують ракети С-300 біля кордонів України

Новини 18 Серпня, 2022 232
На кордоні з Польщею вилучили дві тисячі пачок сигарет

Війська РФ накопичують ракети С-300 біля кордонів України

Росія концентрує біля кордонів з Україною та на окупованих територіях велику кількість транспортно-пускових контейнерів з зенітними керованими ракетами до ЗРК С-300.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ, пише “Четверта студія”.

“На початку серпня з Улан-Уде вийшов ешелон з боєприпасами у складі 28 вагонів із ракетами для ЗРК С-300 у кількості 32 ЗУР (зенітних керованих ракет – ред.). До кордону з Україною ешелон орієнтовно прибуде у 20-х числах”, – йдеться в повідомленні СтратКому.

Повідомляється, що до середини серпня з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів у російському місті Котово було вилучено понад 120 контейнерів із ракетами до ЗРК С-300.

Також відомо, що у районі Джанкоя було складовано близько 440 ТПК (транспортно-пускових контейнерів – ред.) до ЗРК С-300.

СтратКом ЗСУ зазначає, що після інциденту в Джанкої поки неможливо точно сказати, чи були ці ТПК знищені повністю, частково, чи взагалі не постраждали.

Також повідомляється, що Росія накопичує ракети до С-300 у Зябрівці (Білорусь) за 22 км від кордону з Україною – там наразі загальна кількість ТПК перевищує 60 од.

“Загроза масованого обстрілу території України, як мінімум, ракетами С-300 очевидна. З урахуванням прибуття ешелонів до 20 числа, очевидно і те, що вони концентруються до 24 серпня”, – підсумували у СтратКомі ЗСУ.

Коментарі

Позначки: , ,