Відсутність вакцин стримує процес щеплення українців проти коронавірусу, – Немчінов

Новини 06 Травня, 2021 43

В Україні повільні темпи вакцинації від коронавірусу через відсутність необхідної кількості доз вакцини.

Про це він заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі одного з українських телеканалів, пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий.

“Стратегія уряду полягає в тому, щоб проводити максимальну вакцинацію всього наявного населення. Ми маємо достатньо амбітні плани щодо вакцинації до Дня Незалежності, щоб восени мати менше небезпек під час навчального сезону, великої комунікації після періоду відпусток тощо. Фактично те, що зараз стримує – це фізична відсутність необхідної кількості вакцин. Тому що в разі розгортання всіх пунктів вакцинації, кабінетів вакцинації, мобільних бригад ми зможемо достатньо велику кількість людей провакцинувати швидко. Лише відсутність вакцин, зокрема уже проконтрактованих і оплачених стримує цей процес”, – повідомив Немчінов.

Він зазначив, що не лише в Україні відбуваються затримки з поставками вакцин.

“Ми не унікальні у світі – ЄС, Північна Америка також потерпають від невиконання контрактних зобов’язань. Але ми маємо надію, що вже в цьому кварталі частина вакцин прибуде хоча б за планами, передбаченими в контрактах, а також будуть виконані вимоги щодо індійської вакцини, експорт якої було призупинено внаслідок спалаху епідемії там”, – наголосив міністр.

Коментарі

Позначки: , ,