Відсьогодні розпочинається судова справа над верховним потерпілим, – Федина

Новини 30 Липня, 2020 407
Софія Федина. Фото: 4studio.

Софія Федина. Фото: 4studio.

29 липня народній депутатці фракції “Європейська Солідарність” Софії Федині вручили обвинувачувальний акт у справі про “образу президента Володимира Зеленського”.

Про це вона розповіла в ефірі “Прямого”, пише “Четверта студія”.

“Сьогодні мало бути оскарження моєї підозри. Тому що вона мені була вручена в нелегітимний спосіб. Станом вчора на вечір суддя ще була на роботі, але сьогодні вранці вона виявилася несподівано у відпустці. І з огляду на те, що “печерний суд”, і там є заражені на коронавірус, я взагалі дивуюся, як вони працюють. Але замість судді натомість з’явилися прокурор і слідчий та під камеру вручали папери. Правда, я так бачу, що дехто тішиться, що нарешті Федині вручили обвинувальний акт. Я так само цьому дуже тішуся. Тому що від сьогодні розпочинається моя судова справа над верховним потерпілим”, – сказала Федина.

Вона нагадала, що в риториці президента немає ані війни, ані посилення санкцій, по суті там немає зміцнення війська, там немає опори на українську армію.

“А все ж відповідь на це проста: він – верховний потерпілий. Потерпілий не може говорити про санкції, потерпілий не може говорити про якийсь захист української державності. До речі, чому я кажу, що це буде наша судова справа, моя, я думаю, і українського народу над верховним потерпілим? Тому що, зокрема, я опираюся на 135-у статтю Кримінального кодексу України в контексті смерті Журавля. Тому що це є свідоме залишення людини в небезпечних обставинах, коли людина не може забезпечити своє здоров’я і виживання. У випадку смерті залишеної людини світить від трьох до восьми років ув’язнення. Так що, я думаю, що декому треба готуватися. Тут був наказ не висилати спецназ забирати даного бійця з поля бою. Він кілька діб чекав на те, щоб його забрали. Тому що були обстріли і тому що розривалися снаряди. До речі, потерпілий каже, що цього не існує. І в результаті за це має бути відповідальність”, – додала Федина.

 

Коментарі

Позначки: , ,