Відпрацювали: Львівська міськрада підтримала звернення Порошенка

Новини 02 Березня, 2023 183

Депутати Львівської міської ради підтримали звернення “Європейської Солідарності” щодо повернення 30 тисяч гривень для військових.

Про це повідомила нардеп Софія Федина, пише Четверта студія.

Позиція: 

«Європейська Солідарність» вимагає повернути додаткову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень для українських військових і силовиків, навіть якщо вони не перебувають безпосередньо на фронті. Відповідне звернення озвучила депутатка Оксана Маруняк.

Ми впевнені, що скасування цієї доплати є абсолютно несправедливим. По-перше, визначення зон військових дій часто довільне, не враховує перебування під обстрілами з боку окупанта, ракетних атак та їх відбиття.

По-друге, влада вимагає знімати ці виплати з тих, хто був поранений і через це вже не може перебувати на передовій, або з тих, хто перебуває на відновленні перед поверненням до зони бойових дій. Це неприпустимо.

По-третє, значна частина згаданих доплат для військових витрачаються ними для закупівлі спорядження, на ремонт авто і приміщень, у яких змушені перебувати військовослужбовці. Ми вимагаємо застосовувати економію коштів виключно щодо статей, які в умовах війни не є пріоритетними, – зазначила депутатка міської ради Оксана Маруняк.

Коментарі

Позначки: ,