Відома львівська медична лабораторія може припинити своє існування

Новини 09 Квітня, 2024 1 039

Через дії одного зі співвласників мережі медичних лабораторій «Ескулаб» підприємство ризикує припинити свою діяльність, а 1200 працівників залишитись без роботи.

Про це пише Четверта студія.

Як стало відомо з джерел всередині компанії, один з акціонерів ПП «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб» Сергій Дядюшко відмовляється проводити збори співвласників, де має вирішитись низка нагальних питань, ключовим з яких є – призначення фінансового директора компанії. Саме ці дії Сергія Дядюшка призвели до того, що працівникам лабораторій «Ескулаб» почала затримуватись зарплата, а господарська діяльність підприємства зависла у повітрі.

Зазначимо, що конфлікт довкола лабораторії триває не один місяць. Раніше журналісти розповіли про схеми, якими користується Сергій Дядюшко для того, щоб виводити гроші з компанії та уникати сплати податків. Згодом він найняв воєнізовану охорону, пов’язану з колишнім засудженим за кримінальні злочини, щоб не допустити двох інших акціонерів на робочі місця.

Інший співвласник лабораторії «Ескулаб» Денис Мельник пояснив, що Дядюшко всіляко уникає проведення Загальних зборів акціонерів, чим ставить під загрозу подальше існування компанії, яка, попри все, залишається великим роботодавцем і платником податків на Західній Україні.

«Мене і Станіслава Луговського, як акціонерів, людей, яким не байдужа доля підприємства і наших працівників, обурює така діяльність третього акціонера Дядюшко С. В. і низки його родичів, які працевлаштовані в трудовому колективі й сіють розбрат серед колег», – зазначив він.

Кілька днів тому, стало відомо, що Сергій Дядюшко спільно зі своїми родичами, які працюють в компанії, дали неофіційну вказівку ухилятись від сплати податків. Так, з 1 по 7 квітня в мережі лабораторій «Ескулаб» не було фіскалізовано близько 7 мільйонів гривень. Клієнтам у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Волинській областях при розрахунку готівкою не видавали фіскальні чеки.

Такі дії керівництва компанії підпадають під 212 статтю Кримінального кодексу. Сьогодні довкола цього та низки інших злочинів за участі нинішніх та колишніх працівників компанії тривають досудові розслідування.

Коментарі

Позначки: , ,