Відійшов у вічність письменник Богдан Сушинський

Новини 27 Грудня, 2020 1 183

Фото: ФБ/Vira Hoy

Зранку 24 грудня, на 75 році земного життя, в Одесі помер Богдан Сушинський – відомий український журналіст, талановитий письменник, патріот України, мій щирий літературний порадник. Він – автор понад 100 художніх книжок та понад тисячі публікацій в періодиці, численних збірок повістей і оповідань, наукових розвідок. Його твори перекладені п’ятнадцятьма мовами світу.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Микола Сенейко.

Народився Богдан Сушинський 10 квітня 1946 року в Самборі. В ньому часто бував, зокрема, на днях міста. Презентував свої книжки в ЦРБ, музеї «Бойківщина», в с. Кульчиці, оскільки козацтво займало чільне місце в його творчості. З відзнакою закінчив філологічний факультет Одеського держуніверситету ім. І. Мечникова. Під час навчання був іменним стипендіатом Міністерства вищої та середньої освіти України (стипендія ім. Лесі Українки). Після тривалий час перебував на журналістській роботі. Написав чимало книг для дітей, на історичну тематику.

Попри літературну працю активно займався громадською роботою. Став професором Ставропігійського університету у Львові, членом НТШ, міжнародних наукових та творчих організацій. Має численні нагороди. Серед них і медаль Самбора.

Смерть Богдана Сушинського – велика втрата для української літератури, національного і духовного розвитку. Він житиме у книжках.

Від імені самбірчан та всіх, хто його знав, висловлюю щире співчуття дружині Антоніні. Хай земля українська, яку він любив., буде пухом, а душі його – царство небесне.

НЕ СТАЛО БОГДАНА СУШИНСЬКОГО
Зранку 24 грудня, на 75 році земного життя, в Одесі помер Богдан Сушинський – відомий…

Опубликовано Миколой Сенейко Суббота, 26 декабря 2020 г.

 

Коментарі

Позначки: