Відійшов у вічність багатолітній перший проректор Національного лісотехнічного університету, професор Микола Адамовський

Новини 07 Грудня, 2022 197

Відійшов у вічність багатолітній перший проректор Національного лісотехнічного університету України, професор Микола Григорович Адамовський

На 76-му році життя відійшов у вічність відомий український вчений в галузі лісової інженерії, Заслужений працівник народної освіти України, багатолітній перший проректор Національного лісотехнічного університету України, професор Микола Григорович Адамовський.

Про це пише Четверта студія.

Адамовський Микола Григорович був вченим і педагогом, який сумлінно понад 40 років на високому науково-теоретичному і методичному рівні здійснював підготовку здобувачів вищої освіти (бакалаврів і магістрів). Він був організатором і керівником, який вмів згуртувати навколо себе колектив для вирішення поставлених задач.

Особливо натхненно та вміло він працював зі студентською молоддю, і як результат – у 1988 році його було обрано на альтернативній основі деканом новоутвореного лісомеханічного факультету.

За активну участь у вихованні молодого покоління лісомеханіків, за безкорисливу передачу знань і свого багатого досвіду молодим фахівцям, за чуйне ставлення до студентів Миколу Григоровича називали “студентським деканом”.

Це звання він беззаперечно підтвердив під час демократичних перетворень у лісотехніці у час студентської “Революції на граніті”, а пізніше – під час Помаранчевої революції та Революції гідності.”

Коментарі

Позначки: