Від Зеленського вимагають скликати позачергове засідання Ради, аби зберегти слідство в справах Майдану

Новини 21 Листопада, 2019 244

Фото: УНІАН

Президента Володимира Зеленського закликали зібрати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку №318 до законопроєкту №2116, яка дозволить зберегти слідство в справах Майдану.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Zmina, з відповідною заявою виступила Адвокатська дорадча група та адвокатка сімей героїв Небесної сотні Євгенія Закревська.

За словами Закревської, справи не можна передавати до ДБР, поки поправку не підтримають у парламенті, а в Державному бюро розслідувань не створять управління в справах Майдану, куди переведуть слідчих з ГПУ.

“(В іншому разі. – Ред.) це означатиме передати справи Майдану просто в руки Портнова (Андрія Портнова. – Ред.)”, – заявила Закревська.

Як відомо, низка громадських організацій нещодавно закликала владу гарантувати відсутність тиску і втручаня в розслідування справ Майдану з боку Андрія Портнова та інших представників колишньої влади Януковича.

Нагадаємо, що в лютому цього року в п’яту річницю розстрілів на Євромайдані міжнародні партнери та правозахисні організації закликали Україну краще розслідувати справи Майдану.

Коментарі

Позначки: , , , , ,