Від Зеленського вимагають припинити економічну співпрацю з Білоруссю

Новини 15 Листопада, 2020 172

Фото: на кордоні з Білоруссю (gpk gov by)

Ввечері 11 листопада 2020 року білоруські силовики цинічно вбили 31-однорічного мінчанина Романа Бондаренка у дворі будинку, де він мешкав. Беззбройну молоду людину вбили лише за його політичну позицію. Так само, як у попередні місяці вбили ще сімох протестувальників.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Центру прав людини ZMINA.

Загалом за 97 днів протесту проти фальсифікації результатів президентських виборів жертвами репресій стали понад 20 тисяч людей: їх жорстоко били під час розгону протестних акцій, їх калічили кулями та гранатами, їх викрадали, жорстоко катували, утримували в нелюдських умовах, декого навіть ґвалтували. Проти сотень незгодних сфабриковані кримінальні справи, сотні протестувальників уже були змушені залишити територію Білорусі через тиск і переслідування.

Представники громадянського суспільства вважають, що продовження економічної співпраці з державними підприємствами Республіки Білорусь (що фактично належать Олександру Лукашенку, який узурпував владу в країні), співпраця з комерційними підприємствами, афілійованими з Лукашенком і його близьким оточенням, — є прямим фінансуванням антидемократичних й антилюдяних дій цього режиму.

“Ми закликаємо Президента України, уряд та Верховну Раду України публічно засудити подібні дії режиму Олександра Лукашенка та відмовитися від будь-яких форм економічної співпраці з державними підприємствами Республіки Білорусь, прийнявши відповідні нормативно-правові акти”.

Коментарі

Позначки: , ,