Від Зеленського вимагають повернути контрснайперські групи та аеророзвідку на передову Донбасу

Новини 03 Березня, 2021 217

Росія і її найманці весь час ігнорують так званий “режим тиші” від президента Володимира Зеленського, тому Верховний Головнокомандувач має надати можливість відкривати вогонь у відповідь, повернути на передову контрснайперські групи, аеророзвідку і техніку, необхідну для оборони держави.

Про це заявила співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко під час брифінгу, пише Четверта студія.

“Ці найманці жодного дня не припиняли порушувати “режим тиші” – обстрілювати українські позиції і мирні населені пункти. Десятки поранених і вбитих тільки цього року свідчать про те, що ніякого перемир’я, “режиму тиші” на Донбасі немає”, – сказала вона.

Співголова фракції наголосила, що “ЄС” завжди вимагала від Зеленського говорити правду про ситуацію на фронті.

“Європейська Солідарність» вимагала від президента Зеленського перестати займатися облудою і не називати російські окупаційні війська сепаратистами і казна чим. А просто побачити правду, що там відбувається. Вчора під час візиту на Донбас президента Євроради Шарля Мішеля Зеленський чи не вперше мабуть уже під тиском міжнародної спільноти, яка називає речу своїми іменами, у сьому річницю початку російської агресії сказав, що там є російські окупаційні війська”, – наголосила народна депутатка.

Геращенко підкреслила, що влада Зеленського має забезпечити можливість української армії захищати свої життя і лінію фронту.

“Важливо сьогодні Зеленському, його міністру оборони, начальнику Генерального штабу так само припинити ту облуду, яку вони влаштували півроку тому, коли по суті заборонили українській армії давати вогонь у відповідь, наклали на українську армію зобов’язання не стріляти, інакше їм на першій лінії зіткнення не виплачують премії”, – сказала вона.

“Заборонена сьогодні аеророзвідка, відведені не просто війська і важка техніка, а й контрснайперські групи. Дуже важливо, щоб Верховний Головнокомандувач усвідомив відповідальність за збереження життя, здоров’я наших воїнів. За те, щоб українська армія відчувала себе сильною. Потрібно повернути війська на ті позиції, які так важко здобувалися. Потрібно повернути контрснайперські групи, дозволити аеророзвідку”, – підкреслила представниця “Європейської Солідарності”.

“Важливо, щоб всі ці ганебні накази відносно невиплати премій, якщо наші воїни дають вогонь у відповідь, були відізвані. Щоб дозволили давати вогонь у відповідь, якщо є загроза українським військовим або цивільним населеним пунктам. Щоб рішення про прийняття таких команд належало командирам, які знаходяться безпосередньо на лінії зіткнення. А не годинами і днями відбувалися зідзвони з центром, і тільки після цього була відповідь”, – зазначила Геращенко.

“Сьогодні РФ не збирається просуватися у мирному процесі і виконанні Мінських угод. Заблоковане питання звільнення заручників вже більше року, відкриття КПВВ, вирішення гуманітарних питань, безпекове питання не вирішено – йдуть обстріли”, – додала вона.

“Зеленський має не окозамилюванням займатись, що там начебто “режим тиші”, а називати речі своїми іменами, зміцнювати українську армію, не зривати оборонне замовлення і посилювати українську дипломатію”, – резюмувала народна депутатка.

Коментарі

Позначки: , ,