Від Зеленського і Шмигаля вимагають забезпечити соціальні та економічні гарантії медикам

Новини 30 Травня, 2020 196

Медики на місці ДТП. Ілюстрація з відкритих джерел

З ініціативи «Європейської Солідарності» Тернопільська міська рада прийняла звернення до президента України, голови Верховної Ради України і прем’єр-міністра України, з вимогою вжити усі необхідні заходи щодо захисту медичних працівників. Про це пише Четверта студія з посиланням на “Європейську солідарність”.

«Ми вимагаємо забезпечити виплату обіцяної 300-відсоткової надбавки медикам. Друга позиція – організувати надання медпрацівникам засобів індивідуального захисту належної якості та у необхідній кількості. Це надзвичайно важливо. Адже рівень захворюваності медиків в Україні дуже високий через те, що держава не надала медичному персоналу засоби індивідуального захисту в достатній мірі. Також вимагаємо запровадження медичного страхування, наша політична сила вкотре наголошує, що страхові виплати мають отримувати не лише медики, в яких виникла інвалідність внаслідок захворювання на COVID 19, а абсолютно усі медпрацівники, які під час виконання службових обов’язків заразилися на цю вірусну інфекцію», – зазначає голова Тернопільської міської організації партії «Європейська Солідарність» Віктор Шумада.

У зверненні також вимагається проведення масового тестування громадян, що дозволить отримати адекватне бачення епідемічної ситуації в країні.

«З перших днів пандемії органи місцевого самоврядування опинилися практично сам на сам із цим безпрецедентно масштабним викликом. Дуже багато було обіцянок від уряду, але, на жаль, бачимо, що на практиці ці обіцянки не виконуються. Без злагодженої роботи органів місцевого самоврядування, меценатів, благодійників було б надзвичайно важко протидіяти пандемії. За сприяння Фонду Петра Порошенка в Україну було доставлено більше 100 тисяч захисних костюмів», – зазначив Віктор Шумада.

Коментарі

Позначки: , ,