Від вибуху у Бейруті загинув українець, – посольство

Новини 09 Серпня, 2020 197

Серед жертв вибуху в Бейруті є українець / REUTERS

Загиблому було 32 роки, він був економістом та збирався одружитися

Внаслідок вибуху у порту Бейрута, який стався 4 серпня, загинув 32-річний громадянин України.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив посол України в Лівані Ігор Осташ.

“Йому було лише 32. Він збирався одружитися. Здається, ще недавно голосував у посольстві. Молодий перспективний економіст вийшов з офісу компанії KPMG, щоб поїхати додому… Страшний вибух забрав життя громадянина України Вільяма Азара. Його мати – киянка Наталія Азар”, – написав дипломат.

Раніше у дипвідомстві повідомляли, що українці серйозно не постраждали внаслідок вибуху – у деяких порізи і забої.

Як повідомлялося, 4 серпня у порту Бейрута стався потужний вибух. За даними уряду, вибухнуло 2750 тонн селітри (нітрату амонію), яка зберігалася на складі близько 6 років без дотримання необхідних заходів безпеки. Внаслідок вибуху зруйновано сам порт, а також значну частину міста. Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.

Станом на 8 серпня повідомлялось про 158 загиблих і 6 тисяч травмованих. Після вибуху у Бейруті президент Володимир Зеленський доручив перевірити стан поводження в Україні з вибухонебезпечними матеріалами. Український уряд, своєю чергою, затвердив проект указу президента про надання гуманітарної допомоги Лівану для подолання наслідків вибуху.

Коментарі

Позначки: , , , ,