Від Садового вимагають відзвітуватися, куди діваються гроші громади міста Львова

Новини 30 Березня, 2020 3 992

Фото: "Львів онлайн"

Від міського голови Львова Андрія Садового вимагають відзвітуватися, куди витрачаються гроші громади міста Львова.

Як пише «Четверта студія», на своїй сторінці у ФБ керівник фракції БПП «Солідарність» Петро Адамик оприлюднив текст заяви фракції «Європейська солідарність» у Львівській міській раді щодо “дивної” економії міського бюджету.

«Разом з колегами вирішили допомогти міському голові стати трохи… послідовнішим. Це заява Фракція партії “Європейська Солідарність” у ЛМР щодо “дивної” економії міського бюджету», – зазначив у своєму коментарі Петро Адамик.

«Заява

Фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді

Епідемія коронавірусу ставить весь світ і Україну перед безпрецедентними викликами. Безумовно, сьогодні усі ресурси, в тому числі – фінансові повинні бути спрямовані, передусім, на боротьбу з епідемією. Наше місто – не виключення. Однак епідемія не має стати приводом для маніпуляцій з бюджетом громади.

Днями міський голова Львова Андрій Садовий озвучив ідею щодо оптимізації чисельності працівників міської ради та грошових видатків на заробітну плату. Проте він не пояснив – про яку чисельність чиновників йдеться, і невідомо коли вони будуть звільнені.
Однак в своїх рішеннях міський голова є непослідовним: при задекларованій стратегії скорочення працівників, Садовий розширює новостворений департамент агломерації.

Водночас, у ЗМІ з’явилась інформація про те, що заступники міського голови у лютому отримали з міського бюджету по 100 000 гривень премій.

Хочемо підкреслити: саме за період каденцій Андрія Садового штат чиновників щороку розширювався; також створені комунальні установи, які подекуди абсолютно дублюють функції департаментів. Довгорічне «роздування» штату працівників Львівської міської ради й породило збільшення видатків на заробітні плати чиновників, зокрема членів виконкому. Вважаємо, що влада міста Львова повинна перерозподіляти кошти обґрунтовано і з чіткими прорахунками, а не за принципом «своїм все – чужим нічого».

Вважаємо, що Львівська міська рада, як орган місцевого самоврядування, має показувати приклад прозорості управління та рішень.

Відтак, фракція «Європейської Солідарності» вимагає:

– оприлюднити перелік та кількість посад, які підлягають скороченню;

– оприлюднити суму оптимізованих витрат на виплату заробітної плати;

– оприлюднити перелік статей витрат, на які будуть скеровані зекономлені кошти;

– пояснити, на якій підставі розширюється штат департаменту агломерації;

– пояснити доцільність існування такого департаменту в Львівській міській раді загалом.

Громада міста Львова повинна знати куди витрачаються кошти львів’ян, особливо в умовах економічної кризи», – зазначається у тексті заяви.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,