Від Садового вимагають скликати позачергову сесію Львівської міськради

Новини 10 Квітня, 2020 1 833

Андрій Садовий. Скриншот відео

Депутати фракції УКРОП у Львівській міській раді оприлюднили заяву в якій вимагають від міського голови Львова Андрія Садового у найближчий термін скликати позачергову сесію депутатів Львівської міської ради для прийняття ухвали про звільнення від єдиного податку платників першої й другої груп фізичних осіб-підприємців, чия діяльність заборонена рішенням міської комісії з ТЕБ і НС, а також постановою Кабміну 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», на термін дії карантину.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляється на сторінці “УКРОП Львівщина” у ФБ.

У тексті заяви наголошується на тому, що “ми підтримуємо запровадження жорстких, превентивних заходів, які узгоджені з чинним законодавством України, для зменшення поширення захворюваності на COVID-19. ВОДНОЧАС, ми не можемо стояти осторонь та повинні протягнути руку підтримки львівським підприємцям, які через карантин вимушені призупинити свою діяльність, втрачають усі доходи та попри це – сплачують чималі податки за себе та найманих працівників”.

“Верховна Рада України 30 березня 2020 року прийняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”, який покликаний полегшити життя бізнесу в умовах карантину. Закон дає право місцевим органам самоврядування приймати рішення щодо встановлення ставок єдиного податку, а саме: його зменшення або скасування у 2020 році. Даною нормою вже скористались місцеві ради, до прикладу, у Житомирі, де платникам єдиного податку першої й другої груп на період з 1 по 30 квітня встановили нульову ставку єдиного податку. На аналогічний крок також наважились у Хмельницькій міській раді. Враховуючи вищесказане, фракція УКРОП вимагає від міського голови Львова Андрія Садового у найближчий термін скликати позачергову сесію депутатів Львівської міської ради для прийняття ухвали про звільнення від єдиного податку платників першої й другої груп фізичних осіб-підприємців, чия діяльність заборонена рішенням міської комісії з ТЕБ і НС, а також постановою Кабміну 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», на термін дії карантину”, – наголошується у заяві.

«Зазначимо, що ставка єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність у місті Львів, затверджена Ухвалою Львівської міської ради #1010 від 15.12.2011. Вона коливається від 7 до 20 %, залежно від виду діяльності. Ми пропонуємо на час карантину встановити нульову ставку для тих підприємців, які через карантинні обмеження не здійснюють свою діяльність. Ми повинні розуміти, що без підтримки з боку влади ці підприємці збанкрутують та не будуть наповнювати бюджет міста після карантину!», – зазначив голова фракції УКРОП Ігор Телішевський.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,